Număr RECORD de școli în scenariul roșu

Ministerul Educației și Cercetării a reactualizat scenariile de funcționare privind școlile din România. De la o zi la alta, tot mai multe școli trec în scenariul roșu, ceea ce duce numărul total al școlilor care au activat scenariul roșu la 930.

Cum arată situația privind scenariile de funcționare

  • 11.460 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (Scenariul verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.266 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (Scenariul galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 930 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (Scenariul roșu), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Ministerul Educației menționează că dintre cele 930 de școli aflate în această situație, 256 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 674 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Sursa foto: Pexels


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri