Ping pong cu școlile din București și declarații neclare privind trecerea la scenariul roșu

Pentru că s-a creat multă confuzie în ultimele zile în rândul elevilor, profesorilor, dar și a părinților din București cu privire la situația școlilor, astăzi s-ar putea decide ce se întâmplă, de fapt, în Capitală.

Cum se stabilește scenariul de funcționare pentru școli?

Potrivit celor mai recente date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni. Acest lucru presupune, teoretic ca școlile din Capitală să treacă la scenariul roșu (ore exclusiv online), în conformitate cu modalitatea de stabilire a scenariilor de funcționare a unităților de învățământ.

„Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, se arată în fiecare comunicare transmisă de Ministerul Educației și Cercetării atunci când se modifică scenariile de funcționare a unităților de învățământ.

Totodată, reprezentanții MEC transmit reprezentanților mass-media că la fiecare astfel de informare că hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Citeste si:
În România, reforma educațională este împinsă de părinți
Dragos Iliescu, psiholog și...

Cine ia decizia în privința școlilor?

Luni dimineață, după o discuție cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), Ministrul Educației a transmis că decizia de suspendare a cursurilor față în față pentru 14 zile ar trebui să fie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

„Am stabilit cu inspectorii școlari ca după ce se încheie Comitetul pentru Situații de Urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București.

În conformitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare tempoară a cursurilor pentru 14 zile”, a declarat Monica Anisie în această dimineață, potrivit EduPedu.

Anterior, însă, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu preciza la Digi 24 că decizia o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”.

Citeste si:
Peste 3.800 din școlile și grădinițele din România se află în...
Peste jumătate din școlile și...

Decizia finală va fi adoptată, însă, în ședința de la ora 15:00 a Comitetului pentru Situații de Urgență.

Citește și: Monica Anisie, Ministrul Educației: Decizia închiderii școlilor aparține CMSUB

Ce se întâmplă cu tabletele?

Monica Anisie spune că știe că tabletele au fost ținute în depozitul inspectoratului, dar că situația a fost deblocată.

„Fiecare Inspector Școlar mi-a spus că au fost distribuite către directorii școlilor. În Sectorul 2 și în Sectorul 4 am certitudinea că au ajuns și la copii (...)

Citeste si:
Monica Anisie anunță că alte 100.000 de tablete vor fi distribuite...
Monica Anisie anunță că alte...

Să nu uităm că aceste tablete sunt din programul Școala de Acasă pentru susținerea copiilor din medii defavorizate, care nu au niciun echipament pentru școala online. Acest recensământ l-a realizat școala și l-a transmis încă din aprilie – 8.057 de tablete.”, a mai transmis ministrul potrivit EduPedu.

Informația a fost confirmată și de premierul Ludovic Orban, în declarațiile pe care le-a transmis în urmă cu puțin timp.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri