Un număr de 149 de localități se află în scenariul roșu de funcționare, prin urmare, în acestea, școlile vor rămâne în format online. În 2.181 de localități, școlile se vor redeschide pentru toate clasele.

În 903 localități, școlile vor funcționa în regim hibrid, acestea fiind deschise pentru clasele terminale, clasele primare și pregătitoare, dar și pentru cei din grădinițe.

În plus, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că a semnat un Ordin de Ministru pentru adaptarea examenelor naționale la realitatea din sistemul de învățământ.

Pe site-ul ministerului sunt postate localitățile și scenariile în care se încadrează acestea.

”Avem un plan de acțiune pentru a veghea asupra respectării regulilor impuse în școli. Mă bazez pe colaborarea cu Asociația Municipiilor din România și cu Asociația Comunelor din România.

Când sunt suspendate cursurile

Ordinul face referire și la suspendarea cursurilor, în cazul apariției unor cazuri de coronavirus.

În acest sens, în cazul preșcolarilor sau unui elev din învățământul primar, cursurile se suspendă odată cu apariția primului caz de infectare. Dacă în sala cu pricina sunt organizate ore cu mai multe clase, se vor suspenda cursurile pentru clasa la care a fost identificat cazul cu pricina.

Retail jobs

La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.

Masca de protecție, OBLIGATORIE

Elevii şi personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască în permanență, în sălile de clasă, în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior şi exterior.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi universitar va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unității de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior şi exterior.

Citeste si:
Cîmpeanu: Profesorii nu vor mai putea face meditații cu elevii de...
Profesorii nu vor mai putea...

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, iar schimbul măştii de protecţie între persoane este interzis.

Accesul în unitatea de învăţământ

Accesul şi fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în instituţia de învăţământ de către persoane desemnate de către conducerea unității de învăţământ.

Este recomandată intrarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi. În cazul în care această separare nu este posibilă, respectarea distanţării fizice a persoanelor care intră în instituţia de învăţământ este esenţială.

Căile de acces (de tip poartă sau uşă) vor fi menţinute deschise în timpul primirii elevilor pentru a limita punctele de contact. Conducerile unităților de învățământ preuniversitar/conexe pot stabili norme proprii cu privire la măsurarea temperaturii la intrarea în unitate. După dezinfecţia mâinilor, elevii vor fi îndrumați direct în sălile de clasă.

Citeste si:
Amenzi ANPC de aproape 400.000 de lei pentru ouă comercializate...
Bani pentru vopsit ouă:...

!!! Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinţi, alţi însoţitori etc.) va fi interzis în afara cazurilor excepţionale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unităţii de învăţământ. Părinții/însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri