A mai rămas mai puțin de o zi până când elevii se vor întoarce înapoi în bănci, după o pauză îndelungată, care pentru unii a durat chiar mai mult de trei luni.

Școlile din 2881 de localități din România își vor primi elevii luni, 8 februarie, acestea aflându-se în scenariul verde de funcționare. Totodată, 903 localități se află în scenariul galben, în timp ce 149 de localități figurează în scenariul roșu, a anunțat ministrul Educației, la finalula acestei săptămâni, potrivit HotNews.

Consultă AICI documentul cu rata de infectare din fiecare localitate, pentru a vedea în ce mod se începe școala în fiecare regiune din România.

Scenariile de funcționare pentru semestrul al doilea

  • scenariul verde (scenariul 1) - toți elevii merg la școală. Acest scenariu are loc când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor dintr-o localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.
  • scenariul galben (scenariul 2) – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase urmează cursurile în online. Acest scenariu are loc când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.
  • scenariul roșu (scenariul 3) - când se depășește incidența de 3 la mia de locuitori. La început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Acest scenariu are loc când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Citește și: Întrebări și răspunsuri utile despre reînceperea școlii

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri