La mai puțin de o săptămână după ce elevii s-au reîntors în bănci, tot mai mulți copiii se îmbolnăvesc cu COVID-19. Copiii de la mai mult școli din România încep să se îmbolnăvească.

Situația epidemiologică școli ( 8-17 februarie)

  • Clase cu activitate suspendată (8 - 17 februarie 2021): 542
  • Elevi confirmați (8 - 17 februarie 2021): 600
  • Angajați confirmați (8 - 17 februarie 2021): 472.

Situația epidemiologică școli ( 11 - 12 februarie)

  • Clase cu activitate suspendată: 32
  • Elevi confirmați: 46
  • Angajați confirmați: 30

Situația epidemiologică școli 11 februarie

UPDATE 19:04

VASLUI: Opt cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost semnalate de la începutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar în rândul cadrelor didactice şi al elevilor din judeţul Vaslui, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), potrivit Agerpres.

UPDATE 18:33

Ministerul Educației a anunțat că 244 de elevi și 329 de angajați din sistemul de învățământ au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, după patru zile de la debutul școlii în format fizic, potrivit HotNews.ro.

Retail jobs

Au fost suspendate cursurile în 171 de clase, precizează ministerul.

Număr total cazuri la nivel național:

1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244

2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

UPDATE 18:27

TIMIȘ: Patru elevi care au început şcoala în formatul clasic, în judeţ şi în Timişoara, au fost confirmaţi cu COVID-19, dar ţinând cont de perioada de incubaţie, aceştia ar fi fost infectaţi de dinaintea începerii semestrului doi, anunță Agerpres.

UPDATE 17:22

OLT : Un elev de liceu din municipiul Slatina şi un angajat de la o unitate şcolară din mediul rural se numără printre cele 42 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 raportate joi, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, anunță Agerpres.

Citeste si:
COVID-19 | Incidențele accelerează în România: Clujul a sărit de 15...
COVID-19 | Incidențele...

BRAȘOV : Opt cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate, în primele patru zile de la începerea semestrului al doilea, în şcolile braşovene, fiind vorba despre patru elevi şi patru persoane din rândul personalului angajat.

ALBA: Cinci elevi ai Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, unitate care îşi desfăşoară cursurile în scenariul verde, au fost testaţi pozitiv, o parte dintre ei fiind preluaţi de familii şi duşi acasă.

HARGITA: Doi elevi, cinci cadre didactice şi un angajat din categoria personalului didactic auxiliar au fost confirmaţi cu noul coronavirus în Harghita, mai consemnează Agerpres.

În Capitală sunt infectați șase elevi și un cadru didactic din sectoarele 2, 4 și 6, scrie Digi24.

Unitățile de învățământ din Sectorul 4 în care au fost descoperite noile cazuri de COVID-19 sunt următoarele

Citeste si:
Ce pași trebuie urmați pentru testarea COVID în centrele de recoltare
Testarea COVID în centrele de...
  • Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
  • Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I
  • Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății:”La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

Citeste si:
Grecia, sub troiene de zăpadă: drumuri blocate și școli închise
Grecia, sub troiene de...

Alte infectări în Gorj și Constanța

În Gorj, cinci elevi care învață la școli diferite din județul Gorj s-au infectat cu coronavirus. Totodată, în județul Constanța sunt opt elevi care au luat virusul. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri