Simulare Bacalaureat 2021: Cum au decurs probele și care sunt orașele cu cea mai mare prezență

Elevii din clasa a XII-a au susținut în perioada 22-25 martie simulările pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2021. Iată cum au decurs simulările la nivel de țară și care au fost orașele în care s-a înregistrat cea mai mare prezență.

Simulare Bacalaureat 2021 pentru proba scrisă la Limba și literatura română

Luni, 22 martie 2021, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, unde au fost prezenți 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unități). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați cinci candidați, anunță Ministerul Educației și Cercetării, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Simulare Bacalaureat 2021 pentru proba de matematică/istorie

Marți, 23 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie). Au participat 108.913 elevi, din care 74.178 au susținut proba la matematică, iar 34.735 au susținut proba la istorie. Nu au putut participa elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Patru candidați au fost eliminați.

Cea mai mare rată de prezență (94%) s-a înregistrat în județul Harghita, iar județele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Brașov, Ilfov și Timiș, județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Citeste si:
Poza momentului din educație. Ce se schimbă în acest semestru școlar
Poza momentului din educație:...

Citește și: Calendarul de desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2021

Simulare Bacalaureat 2021 pentru proba la alegere a profilului și specializării

Miercuri, 24 martie 2021, a fost programată proba scrisă la alegere a profilului și specializării - proba E.d). Au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenți elevii din 88 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care a fost instituită carantinarea zonală. Au fost eliminați din examen șase candidați. O rată de prezență semnificativă (94%) s-a înregistrat, de asemenea, în județul Harghita. Județele cu procente scăzute de participare au fost Brașov (20%), Timiș (20%) și Ilfov (22%), județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Simulare Bacalaureat 2021 pentru proba de limba si literatura maternă

Joi, 25 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura maternă - proba E.b). Au participat 5.613 elevi din 18 județe (84% din numărul total de elevi înscriși pentru această probă). Cea mai ridicată prezență (peste 95%) s-a înregistrat în județele Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj și Mureș. O rată de participare scăzută s-a consemnat în județele Brașov și Timiș, județe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localități intrate în carantină, arată datele transmise de Ministerul Educației și Cercetării.

Citește și: Ești părinte? Vezi 10 sfaturi utile despre cum poți fi alături de copilul tău pe durata examenelor

Citeste si:
Bacalaureat 2021: Calendarul de desfășurare a fost publicat în...
Bacalaureat 2021: Calendarul...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri