4 Mai 2021

Scenariul după care se redeschide fiecare școală din România, după vacanță de Paște. Lista cu rata de incidență din fiecare localitate



Elevii se întorc în bănci, după vacanța de Paște. Reîntoarcerea la școală se va face în funcție de mai multe reguli, dar și de rata de infectare din fiecare localitate.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a transmis că la acest moment, 1.800 de localități au rata de incidență sub 1 la mia de locuitori, în timp ce aproximativ 1.400 de localități au un coeficient de infectare care depășește 1 la mia de locuitori, notează Digi 24.

Poți descărca de AICI lista cu rata de infectare din fiecare localitate pentru a vedea cum se începe școala.

Cum se întorc elevii la școală

Pe 5 mai se întorc la ore copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale. Elevii din anii terminali se vor întoarce la școală începând cu data de luni, 10 mai. Astfel, în funcție de fiecare localitate, școala se redeschide după două scenarii.

Acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la ore școlarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul permite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.



Citeste si