24 Iunie 2021

Evaluarea Națională 2021: Cum trebuiau rezolvate subiectele la matematică. Baremul de corectare



Elevii de clasa a VIII-a au susținut joi proba scrisă la matematică, acesta fiind al doilea examen de la Evaluarea Națională din 2021.Examenul a început la ora 09:00, moment în care în fiecare sală de clasă s-au deschis plicurile sigilate cu subiectele.

Barem de corectare. Cum trebuiau rezolvate subiectele

Subiectele pot fi consultate AICI, iar baremul de corectare îl puteți regăsi mai jos.

Sursa foto: edupedu.ro

Evaluarea Națională 2021. Când se vor afișa rezultatele și când se vor putea depune contestațiile

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susține aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 - 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie - 2 iulie). Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 - 25 iunie 2021.

Citește și: Retrospectiva unui an școlar pandemic: „Culoarea semaforului se putea schimba des, ba era roșu, ba verde”



Citeste si