Niciun elev și niciun student nu e bun la toate și să ceri ajutor nu e o rușine. În general, comunitățile de elevi și de studenți, mai ales, se ajută mult între ei pentru a nu rămâne în urmă cu materia și pentru a nu rata noțiuni de bază cu care să plece din școală sau din facultate. Eduard Moraru a absolvit Academia de Studii Economice, iar în aprilie 2020, în plină criză sanitară a dat viață unei platforme online de meditații pentru elevi și studenți. Meditoo este o variantă simplă prin care un student sau un elev care are mai multe cunoștințe la o materie, devine un meditator pentru cel care a rămas în urmă cu materia sau care nu a înțeles anumite lecții.

Ideea i-a venit după ce a observat că în facultate, tot mai mulți colegi se ajută între ei pentru examene și practic se meditează unii pe alții. A constatat că această soluție se dovedește a fi mult mai ieftină și la îndemână pentru cei care au nevoie.

„Am observat că tot mai mulți studenți și elevi vor să pună în valoare ceea ce au învățat sau învață la școală prin sprijinirea altor colegi care au probleme la anumite materii (...) M-am gândit în primul rând, cum pot eu, să îl ajut pe un student sau elev, să obțină un venit financiar pe baza cunoștințelor academice acumulate, cât și să primească ajutor dacă are nevoie. De asemenea, fiind adunați toți într-un singur loc, se pot găsi mai rapid, fără a mai fi o problemă distanța”, a declarat pentru wall-street.ro Eduard Moraru, fondatorul platformei de meditații Meditoo.ro.

Eduard Moraru, fondator MeditooÎn România, mai ales în preajma examenelor, profesorii sunt mai greu de găsit, așa că mulți elevi și studenți apelează la proprii lor colegi pentru a recupera rapid materia sau să-și sistematizeze informații.

„Bineînțeles, pe platformă sunt și profesori, dar ideea cu care am pornit a fost să încurajez tinerii să învețe și să își valorifice cunoștințele și să înțeleagă mai bine materiile din facultate sau liceu (...) Majoritatea elevilor și studenților preferă să apeleze la un alt student care stăpânește bine o anumită materie decât la profesorul care i-o predă”, mai spune Eduard.

Cum funcționează Meditoo.ro. Cum te poți înscrie pas cu pas

Meditoo.ro este un loc virtual care funcționează similar cu platformele de freelancing. Pentru început se creează un cont fie de student/elev, fie de meditator/profesor. După crearea contului îți vei putea completa profilul și, totodată, îți poți schimba rolul din student/elev în meditator sau invers.

Dacă ești student sau elev, poți adăuga un anunț, iar meditatorii sau profesorii pot licita la acesta. În funcție de cine consideri tu că e mai experimentat, îl alegi și se va crea un chat per proiect. Acolo puteți vorbi și pune la punct detaliile meditației. După ce noi v-am pus în legătură și ați terminat meditația, puteți închide anunțul/proiectul/meditația și ulterior să acordați un feedback.

- Eduard Moraru, fondatorul platformei de meditații Meditoo.ro -

Pentru meditatori, avantajul este că se pot contacta si direct prin pagina lor principală, fără a mai fi nevoie de a adăuga un anunț. Recent, pe platformă a fost integrat și un sistem de Safe Payment prin care utilizatorii pot face în siguranță plăți prin intermediul website-ului.

Meditoo.ro găzduiește în prezent cel puțin 14.000 de utilizatori, din care cel puțin 95% au folosit platforma până acum. Materiile pentru care elevii și studenții solicită cele mai frecvent ore de meditații sunt contabilitate, matematica, rezistența materialelor, statistică și informatică.

Eduard mai spune că prețul diferă foarte mult de materia aleasă și de valoarea pe care o setează meditatorii, însă cel mai important este că prețurile nu depășesc valoarea standard oferită de meditațiile clasice.

De pildă, pentru un examen la matematici aplicate în economie, la ASE, la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, bugetul licitat pentru o oră de meditație se ridică la 100 de lei, pentru o promovare a examenului cu minimum nota 7.

Meditoo, un viitor canal de recrutare în piața muncii

În ceea ce privește planurile de viitor, fondatorul Meditoo spune că are în vedere introducerea de noi funcționalități în platformă care să-i conecteze și mai bine pe cei care vor să ofere meditații și pe cei care au nevoie de sprijin suplimentar la materiile care le dau bătăi de cap. Totodată, Eduard are în vedere ca platforma pe care a fondat-o să devină și un spațiu în care companiile din România să-și găsească candidați pentru pozițiile pentru care au nevoie, din rândul meditatorilor.

„Pe termen lung, îmi doresc să închei parteneriate cu companiile din România în zona de recrutare. M-am gândit că este o oportunitate uriașă pentru ei, să găsească prin intermediul nostru și al unor funcții de gamification, cei mai potriviți candidați pentru joburile lor.

Mă refer la faptul că putem foarte ușor să găsim un student care se pricepe foarte bine la contabilitate/finanțe încă din anii de facultate, iar pentru companiile mari să reprezinte un candidat ideal după absolvire”, a mai declarat Eduard Moraru.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri