Ne mai desparte o săptămână până la începutul anului școlar 2021 - 2022. Reglementările privind începutul de an școlar, în contextul pandemic, sunt incluse într-un ordin comun semnat de Ministrul Educației și Cercetării și Ministrul Sănătății. Documentul include și regulile legate de modul în care se vor desfășura festivitățile de deschidere, din data de 13 septembrie.

„Ceremoniile de deschidere sunt momente importante în școli, mai ales pentru elevii din clasa I. Însă, la acest festivități știm că se vor crea aglomerări de persoane: părinți, bunici, profesori (...) Înțelegem că riscul nu poate fi evitat, dar poate fi diminuat (...) Directorii au sarcina de a permite participanților să se uite și în varianta online la ceremonie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în cadrul unei conferințe organizate de Salvați Copiii.

Sorin CimpeanuSursa foto: Agerpres

Condițiile de desfășurare a festivităților de deschidere a anului școlar 2021 - 2022

Ministrul Educației a precizat care sunt regulile pentru festivitățile de deschidere a școlilor, din data de 13 septembrie:

  • festivitățile să fie doar în exterior
  • ceremoniile să aibă o maximum o oră și jumătate
  • participanții trebuie să poarte mască (aceasta fiind singura excepție de purtare a măștii în exterior. În timpul anului școlar, masca se va purta doar în interior).

În ceea ce privește aceste festivități de deschidere, părinții au multe îngrijorări cu privire la posibile infectări care pot apărea în data de 13 septembrie, având în vedere aglomerările mari de persoane. Medicul pediatru Mihai Craiu spune că anul acesta, spre deosebire de cel trecut, diferența o face tulpina Delta a coronavirusului.

Citeste si:
Cum se va desfășura concursul de angajare pentru cadre didactice
Cum se va desfășura concursul...

Știm că tulpină delta e mult mai contagioasă, de două ori mai contagioasă. Perioada de incubație s-a scurtat la două zile. Acest lucru are impact asupra serbărilor pentru că putem să transmitem afecțiunea, iar dacă nu vom respecta regulile, putem infecta un bunic vulnerabil, un profesor vulnerabil. Dar eu sunt sigur că părinții care au îngrijorări pentru familia lor, vor decide să urmărească ședința de deschidere în format online.Dar din nou, asta e decizia părinților, fiecare va decide cum e mai bine.

Conf. Dr. Craiu Mihai

Mihai CraiuFoto: Agerpres

Citește și: Structura anului școlar 2021 – 2022. Când încep elevii din România școala

Citeste si:
Școlile nu sunt companii și necesită atenție în privința suportului...
Dell Technologies: Școlile nu...

Cum încep elevii orele, în anul școlar 2021 -2022

Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv vor continua învățământul în formă online timp de 14 zile, dar se poate reveni fizic în școală din ziua a opta, dacă elevii au fost testați și nu au fost contaminați. Dacă părinții refuză testarea în ziua a opta a copiilor lor, acești elevi vor continua să învețe în regim online până la sfârșitul zilei a 14-a, după care se pot întoarce în școlii, potrivit miniștrilor Educației și Sănătății, care au vorbit despre cum se va desfășura noul an școlar.

După depășirea ratei infectării de șase la mie în localitatea respectivă, cursurile la școlile de acolo vor trece în online. Scenariile stabilite sunt cunoscute: toate creșele, școlile și grădinițele vor funcționa cu prezență fizică, și dacă se va depăși rata de infectare de 6 la mie. De asemenea, excepție face învățământul special: activitățile de terapie pentru elevii cu nevoi speciale vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție care va fi făcută.

Sursa foto: Agerpres

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri