Ministrul demis Sorin Cîmpeanu a declarat că există trei scenarii levii se pot testa la școală pentru a reveni în clase în ziua a opta de la intrarea clasei în online: dacă exista cabinete medicale scolare - va exista obligativitatea testării elevilor care doresc să revină, acolo unde nu există cabinete școlare, se va solicita DSP iar DSP va organiza echipe mobile de testare, precum și dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva, aceștia vor putea prezenta si ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni în ziua a opta.

Cîmpeanu spune că un număr foarte mic de părinți care aleg să completeze chestionar pentru vaccinarea copilului în școli. Acesta precizează că din cele 290.000 de chestionare centralizate, 7,5% sunt cu răspuns pozitiv pentru vaccinare, 15% sunt indeciși și 77,5% nu sunt de acord cu imunizarea elevilor în școli.

„În valoare absolută, avem 22.000 de răspunsuri afirmative, 44.000 indeciși și 224.000 răspunsuri negative cu privire la intenția de vaccinare. Aceasta este realitatea pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cei 22.000 elevi care vor să se vaccineze, vor exista echipe mobile în școli. Cîmpeanu precizează totuși că elevii se vor putea imuniza în școli doar până la finalul lunii noiembrie, și nu la nesfârșit.

„Din discuțiile cu colonelul Valeriu Gheorghiță, oportunitatea de vaccinare în școală va fi până la final lunii noiembrie”, spune acesta.

2.500 elevi și preșcolari s-au infectat în ultima săptămâne, iar peste 17.000 de tineri au fost vaccinați, aproape 2.500 pe zi. În ceea ce privește situația infectărilor din școli, 12.978 de elevi și preșcolari au fost infectați. 11.090 este numărul de clase cu activitatea suspendată, 278.000 de elevi învață în sistem online. Sunt 121 de școli care au atins acea limită de 50% clase cu activitatea fizică suspendată: 18 sunt în București, 19 în Timiș și 14 în Bihor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri