Școlile se vor deschide începând de luni, 8 noiembrie, în toată țara, în funcție de rata de vaccinare. Dacă rata de vaccinare depășește 60%, elevii se pot întoarce fizic în bănci. Acolo unde rata de vaccinare este mai mică de 60%, școlile vor funcționa în continuare în online.

Hotărârea CNSU numărul 99

”Școlile în care rata de vaccinare depășește 60% pot relua orele în format fizic. Unitățile de învățământ care nu îndeplinesc această regulă vor rămâne în online. Această regulă este valabilă pentru toate școlile, la privat și la stat”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a precizat că școlile pot decide continuarea în online și dacă duc lipsă de personal, în sensul în care profesorii sunt carantinați la domiciliu.

De asemenea, se păstrează aceeași regulă ca până acum, dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv, orele vor trece în online pentru 14 zile.

Potrivit informațiilor furnizate de Sorin Cîmpeanu, cele mai ridicate rate de vaccinare în rândul personalului didactic sunt la nivelul liceelor. În plus, în rândul elevilor eligibili pentru vaccinare rata de imunizare este de 30%.

Retail jobs

Totodată, acesta a precizat că următoarea vacanță va fi pe 23 decembrie, pentru sărbătorile de iarnă, elevii urmând să se întoarcă la școală pe 3 ianuarie. Elevii din clasele 0-4 se vor întoarce la școală pe 10 ianuarie.

În plus, ministrul a precizat că testele promise vor ajunge în curând în școli.

A fost aprobată Hotărârea 99 din 5 noiembrie

Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

Citeste si:
Absențele elevilor din București ar putea fi motivate, dacă greva...
Absențele elevilor din...
  • desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;
  • desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;
  • desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

În contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri noi de COVID, în luna octombrie s-a decis ca elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal să intre într-o vacanţă de două săptămâni, în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie. Activităţile de tip after-school au fost suspendate pe o perioadă de 14 zile.

Citeste si:
Care este județul cu cele mai multe paturi ocupate
Cîmpeanu: Care este județul...

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că vacanţa nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit, însă a precizat că a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ. Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri