Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după ce rata de infectare a coborât sub pragul de 3 la mie.

"Voi face o serie de clarificări cu privire la ordinul comun al Ministerului Educaţiei - Ministerului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial la începutul acestei luni. Odată cu publicarea acestui ordin de ministru, nu ne mai raportăm la ziua de vineri din perspectiva ratei de infectare, ci doar din perspectiva ratei de vaccinare. Acestea sunt prevederile ordinului în vigoare. Pe cale de consecinţă, conform prevederilor Ordinului 5.338, şcoala va putea să înceapă cu prezenţă fizică a doua zi după coborârea ratei de infectare în localitate sub pragul de 3 la mie", a spus Cîmpeanu la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Sorin Cimpeanu, ministrul EducatieiSorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Agerpres

Școlile din București sunt cu prezență fizică

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat că rata de incidenţă COVID la nivelul Capitalei este de 2,67 cazuri la mia de locuitori, context în care activităţile didactice se pot desfăşura cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului.

Tot în şedinţa extraordinară a CMBSU s-a constatat suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru Grădiniţa Marchengarden (Strada General Ioan Culcer nr. 49) pentru perioada 24 noiembrie - 7 decembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri