Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a transmis că, cel mai probabil, testele care depistează infecția cu COVID-19, vor ajunge în școli săptămâna viitoare.

„Peste o săptămână e posibil să fie teste pentru ca vin din tranșa a doua (...) Testarea nu e obligatorie, pentru a fi obligatorie e nevoie de lege, nu poți impune testarea prin hotărâre de guvern sau ordin de ministru”, a declara Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Declarația vine în contextul în care în urmă cu o săptămână, șeful DSU, Raed Arafat a transmis că școlile rămân temporar fără teste de salivă din cauză că achiziția acestora a fost contestată de una dintre firmele participante.

Este vorba despre achiziția a 18,5 milioane de teste de salivă care ar fi trebuit să ajungă în școli la începutul lunii ianuarie. Hotnews a scris în urmă cu câteva zile că este vorba despre trei loturi de teste, adică o achiziție de 55 de milioane de lei.

Cele 55 milioane de teste sunt împățite astfel:

  • Lot 1- 18.500.000 buc cu termen de livrare 1-5 zile;
  • Lot 2- 18.500.000 buc cu termen de livrare 6-10 zile;
  • Lot 3- 18.000.000 buc cu termen de livrare 11-15 zile;

Ministrul Educației este de părere că în școli se respectă regulile sanitare, motiv pentru care nu școlile vor rămâne deschise, o decizie menținută în acord și cu Ministerul Sănătății. Reamintim că școlile care, începând de vineri (14 ianuarie) au o rată de vaccinare sub 60%, iar localitatea în care se află are o rată de incidență mai mare de 3 la mia de locuitori, vor trece, începând de luni, 17 ianuarie în sistem online.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri