24 Ianuarie 2022

Absențele elevilor din București ar putea fi motivate, dacă greva STB va continua



Absențele elevilor din municipiul București ar putea fi motivate în contextul în care greva angajaților de la STB va continua. Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației discută despre această eventuală măsură care le-ar da elevilor posibilitatea de a le fi motivate absențele, din cauză că nu au avut cu ce să ajungă la școală.

Luni, 24 ianuarie, a fost a cincea zi de grevă STB. O parte din vehiculele companiei au fost prezente pe traseu, însă bucureștenii tot nu au putut circula în condiții de normalitate cu mijloacele de transport în comun.

Directorul STB, Adrian Criț a declarat că se fac cercetări asupra persoanelor care au fost considerate răspunzătoare de greva ilegală a STB, iar unele vor fi date afară din compania de transporturi.

„Am declanșat cercetarea disciplinară. Se fac listele cu personalul care a încălcat contractul colectiv de muncă. Situația trebuie remediată rapid. Contractul colectiv de muncă este foarte ferm. Cine nu este prezent la locul de muncă și nu-și desfășoară activitatea va avea contractul desfăcut”, a declarat directorul STB.



Citeste si