Deja se lucrează la analizarea persoanelor considerate răspunzătoare greva ilegală a STB iar unele vor fi date afară din compania de transporturi, potrivit lui Adrian Criț, directorul STB.

„Am declanșat cercetarea disciplinară. Se fac listele cu personalul care a încălcat contractul colectiv de muncă. Situația trebuie remediată rapid. Contractul colectiv de muncă este foarte ferm. Cine nu este prezent la locul de muncă și nu-și desfășoară activitatea va avea contractul desfăcut”, a declarat directorul STB.

„În funcție de situația care ni se va furniza din autobaze, care va fi coroborată cu situația pe care o avem în momentul de față în format electronic. Noi am lucrat zilele astea, o parte din conducere, patru-cinci persoane, au lucrat. Am identificat cine a fost programat pentru efectuarea prestației. Avem listele. Acele liste trebuie asumate de șefii de unități”, a mai spus acesta.

„Este vorba de mii de angajați. Nu spun că o să plece toți. Va fi o comisie de analiză. Rolul nostru este să oferim din nou serviciile de transport bucureștenilor. Sunt decizii ferme care trebuie luate în momente de criză”.

Pe site-ul STB există rubrica Angajări , a mai spus Adrian Criț, afirmând care sunt condițiile pentru a putea fi încadrat în instituție.

„Salariile din STB sunt motivante. Vom fi mai duri cu personalul STB dacă s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Atâta timp cât cei care protestează în momentul de față nu își reiau atribuțiile este clar că li se va desface contractul individual de muncă”, a mai spus Adrian Criț.

Greva angajaților STB a început de joi, 20.01.2022 și muncitorii companiei care asigură transportul public de suprafață din București nu s-au întors la muncă deși Tribunalul București a decis, încă din prima zi de grevă, că aceasta este ilegală și că trebuie încheiată pe loc.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri