Bucureștiul a rămas fără transport public de suprafață în această dimineață, în urma grevei angajaților de la STB (Societatea de Transport București). ”Astfel de șantaje nu mai pot continua”, a declarat Adrian Criț, șeful STB.

Îmi cer scuze în fața bucureștenilor pentru această situație neplăcută, dar astfel de șantaje nu mai pot continua”, a declarat Adrian Criț, pentru wall-street.ro.

Acesta a precizat că au dat curs tuturor diligențelor pe cale legală pentru suspendarea acestei greve ilegale, șeful STB sperând ca evenimentul să ia sfârșit cât mai repede cu putință.

Întrebat dacă va impune penalități angajaților în urma grevei, Criț a declarat că aceștia trebuie să își reia munca și să asigure transportul în comun, pentru care bucureștenii plătesc. ”Oamenii plătesc taxe și impozite pentru aceste facilități și nu este normal să nu dispună de transport public”, a completat Criț.

În continuare, acesta a acuzat liderii de sindicat pentru intrigarea angajaților împotriva conducerii și a normelor de muncă.

”De 30 de ani, sindicatele șantajează administrația publică. Angajații trebuie să identificce când sunt manipulați de sindicate”, a mai spus Criț.

Vezi și: Bucureștiul, fără transport public de suprafață. Nicușor Dan: Este ilegal (wall-street.ro)

Nu în ultimul rând, șeful STB a precizat că salariile angajaților, motivul pentru care a început greva, nu scad, aceasta „concluzie” fiind rezultatul aceluiași șantaj al sindicatelor.

”Salariile NU scad. Niciun venit net al unui angajat nu are cum să scadă, niciun drept câștigat printr-un contract colectiv de muncă nu poate fi modificat”, a conchis Criț.

Transportul public în comun al STB (autobuze, troleibuze și tramvaie) nu circulă în această dimineață în urma unor proteste cu care au amenințat deja cu o zi în urmă. Câteva sute de sindicalişti din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au participat la un miting de protest în faţa sediului instituţiei, solicitând demisia directorului general. Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti a explicat că angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece bugetul STB pe anul în curs prevede un fond de salarii mai mic decât cel de anul trecut.

Sursa foto: STB/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri