Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București STB SA au semnat un protocol de colaborare pentru transformarea digitală a proceselor necesare eliberării abonamentelor de transport public local de către Societatea de Transport București STB SA, pentru elevii și studenții înscriși în unitățile de învățământ și instituțiile de învățământ superior de pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

În vederea dezvoltării de către STB SA a interfeței care să faciliteze obținerea online a abonamentelor gratuite pentru elevi, respectiv cu reducere pentru studenți, pe baza solicitării acestora, Ministerul Educației permite accesul Societății de Transport București STB SA la platforma Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), pentru a valida și verifica automat calitatea de elev/ student, în condiţii sporite de securitate informatică.

„Este un pas important în direcția digitalizării serviciilor oferite beneficiarilor direcți ai educației, realizabil în urma recentului protocol de colaborare semnat de Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.). Mai precis, Ministerul Educației facilitează accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), astfel încât să permită, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în școli/universități din Capitală și din județul Ilfov”, declară Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.

Noua platformă va permite obținerea abonamentelor metropolitane din zona București - Ilfov valabile pe perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

“Transformarea digitală a proceselor pleacă de la nevoile consumatorului. Prin acest parteneriat oferim elevilor posibilitatea de a folosi tehnologiile actuale în vederea obținerii mai rapide a abonamentelor de transport, fără a se mai deplasa la centrele de vânzare ale STB SA. Aceasta va fi pusă, într-o primă fază, la dispoziția elevilor, apoi dezvoltată pentru obținerea abonamentelor pentru studenți. Pe lângă păstrarea trasabilității eliberării abonamentelor, platforma permite și un control mai bun al resurselor economice utilizate. STB SA oferă modele de integrare a datelor, atât de necesare pentru utilizatori, în vederea accesibilizării și promovării transportului public local de călători”, declară Adrian Criț, Director General STB S.A.

Citeste si:
STB anunță modernizarea a 70 de tramvaie și construcția unei...
STB anunță modernizarea a 70...

Schimbul de date dintre Ministerul Educației și Societatea de Transport București STB SA certifică faptul că se respectă drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date.

Sursa foto: STB/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri