Ministerul Educației a venit cu o nouă propunere în ceea ce privește structura anului școlar. Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației susține revenirea la un an școlar structurat în trimestre și nu în semestre, așa cum este organizat în prezent. Propunerea inițiată nu este una nouă. Ministrul de resort a transmis încă din aprilie 2021 că nu exclude posibilitatea ca anul școlar să fie din nou structurat pe trimestre și să se renunțe la semestrele școlare.

Cum ar arăta structura noului an școlar, împărțit pe trimestre

Ministrul Educației a explicat la Digi 24 cum ar fi împărțit anul școlar, în conformitate cu noua împărțire pe trimestre. Deocamdată această inițiativă de a reduce anul școlar la trimestre, se află în stadiul de propunere și va fi lansată în dezbatere publică, pentru a fi pus în discuție alături de elevi, profesori și părinți.

Sorin Cimpeanu, ministrul EducatieiSorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Foto: Facebook / Guvernul României

Așadar, primul trimestru ar urma să aibă 14 săptămâni, iar elevii ar merge la ore în perioada 5 septembrie – 21 decembrie 2022.

Trimestrul al doilea ar urma să aibă 12 săptămâni, dispuse în perioada 9 ianuarie – 6 aprilie 2023.

Trimestrul al treilea va fi în perioada 19 aprilie – 16 iunie 2023 și va avea 9 săptămâni de studiu.

Vacanțe școlare în anul școlar 2022 - 2023

  • 24- 30 octombrie
  • 22 decembrie– 4 ianuarie
  • 7 aprilie – 18 aprilie
  • 16 iunie – 4 septembrie

Vezi și: Vacanțe școlare 2021 - 2022. Când iau vacanță elevii din România

„În octombrie ar putea să apară o vacanță de o săptămână care separă trimestrul în două. Cea de-a doua vacanță care ar putea să apară ar fi cea din luna februarie, după începerea școlii în data de 9 ianuarie. Adică elevii ar urma să parcurgă câteva săptămâni de curs, după care să aibă vacanță, în februarie. În această vacanță, elevii ar putea participa la activități sportive, e vorba de activități care ar ajuta în formarea elevilor.

Deci am avea cinci vacanțe în total: decembrie ianuarie, o alta vacanța în februarie, o alta în luna aprilie și cea de-a cincea vacanță, cea de vara care ar avea 80 de zile”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sursa foto: Scoala din Valiza

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri