Sediile Continental din Carei, Sibiu și Timișoara se pregătesc pentru o nouă promoție de elevi pe care să-i instruiască într-o meserie în cadrul școlii profesionale în sistem dual. Pentru anul școlar 2022 – 2023, compania oferă peste 140 de locuri tinerilor care doresc să învețe o meserie. Elevii vor deprinde abilitățile necesare unei profesii pe care o vor practica apoi în industria auto.

“Dezvoltarea unei școli profesionale duale sustenabile și de o calitate ridicată, care să atragă elevi ce înțeleg însemnătatea și responsabilitatea unei meserii a fost o dorință pe care Continental a avut-o încă de la început, din 2012. Și, pas cu pas, am reușit să transformăm acest sistem de învățământ într-unul care aduce, la finalizarea celor trei ani de studiu, tineri care au învățat deja meserie de la specialiștii noștri, care au asimilat exigențele unei companii și care contribuie, încă de la început, la dezvoltarea unei întregi industrii”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Încă din 2012, Continental a fost unul dintre inițiatorii reintroducerii educației profesionale în sistemul preuniversitar de învățământ, oferind forme de educație mai întâi în Brașov, Carei și Timișoara, iar la scurt timp, și în Sibiu. În cei zece ani de la reintroducerea sistemului profesional, peste 500 de elevi au deprins o calificare, în timp ce o parte dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental din țară.

Școala profesională este o opțiune potrivită pentru toți cei care au înclinații practice și care își doresc să urmeze o carieră tehnică, având și posibilitatea de a-și continua studiile teoretice.

Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România

Pentru ce meserii sunt pregătiți elevii care vin la școala profesională în sistem dual

Continental susține anual cheltuieli sub forma de burse lunare, burse de performanță, cazare și transport gratuite pentru elevi, masa gratuită pe parcursul perioadei de practică în cadrul companiei. Viitorii elevi vor studia în săli de clasă dotate cu echipamentele necesare pentru a pune bazele unei meserii, cât mai apropiate mediului în care vor activa după absolvire.

Citește și: Meseria rămâne brățară de aur. Director de școală: Trebuie să ieșim din bula liceu+facultate = succes

Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt:

  • operator CNC
  • electronist
  • electrician
  • lăcătuș mecanic
  • electromecanic și mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Așteptăm un număr cât mai mare de elevi care să se înscrie la cursurile școlii profesionale. Aceștia vor beneficia, pe lângă bursa oferită de stat, bursa oferită de companie, transport, cazare și/ sau masă gratuită, și de numeroasele beneficii care vin odată cu apartenența la o companie. Printre acestea aș menționa: desfășurarea practicii într-un mediu de lucru modern, cu mentori care se asigură că stagiile înseamnă timp de calitate petrecut pentru a învăța și cunoaște nevoile industriei, companiei, precum și felul în care ei își pot pune amprenta asupra succesului proiectelor la care lucrează.

Lucia Brădean Iliescu, Head of Country HR Continental România

Înscrierile au loc în două etape. Prima etapă se desfășoară între 4 și 8 iulie (redistribuiri, în 14 iulie), iar a doua etapă are loc între 26 și 28 iulie (redistribuiri în 1 august).

Contitech Carei colaborează cu Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” încă din 2012. În acest moment, 11 tineri deprind abilitățile pentru ocupația de lăcătuș în atelierul de Sculărie și cunoștințele necesare de la specialiștii cu o experiență în acest domeniu. Pentru anul școlar 2022-2023 Contitech Carei a solicitat 14 locuri și le oferă elevilor posibilitatea dezvoltării profesionale în cadrul companiei.

Sediul companiei din Sibiu are peste 100 de elevi în Clasele Continental. La patru ani de la implementarea proiectului pilot în cadrul Liceului Tehnologic „Independența”, tot mai multe instituții școlare s-au arătat interesate de această formă de învățământ profesional în sistem dual. După rezultatele foarte bune înregistrate la Liceul Tehnologic „Independența”, Continental Sibiu extinde școala duală și la Colegiul Tehnic Energetic. Astfel, pentru anul școlar 2022-2012, Continental propune 90 de locuri în 3 clase a IX-a Continental, în sistem dual, din care 30 disponibile la Colegiul Tehnic Energetic, pentru specializarea electronist aparate și echipamente, și 60 de locuri la Liceul Tehnologic „Independența”, specializările electronist aparate și echipamente”, respectiv „electromecanic utilaje și instalații industriale”, a câte 30 de elevi fiecare.

Pentru noul an școlar, la Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” sunt 40 de locuri de practică rezervate elevilor la fabrica de anvelope, cea de componente electronice și în centrul de inginerie, pentru specializările de electrician aparate și echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale, operator mașini cu comandă numerică (CNC), precum și pentru mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. Compania deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Sursa foto: Continental

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri