Atașamentul față de cărți, care se dezvoltă datorită beneficiilor pe care ni le oferă lectura și care se reflectă în special prin dobândirea de noi cunoștințe, te poate determina să-ți cumperi în timp foarte multe cărți pe care nu ai timp să le citești și care ajung să-ți supraaglomereze spațiul și biblioteca. Pentru a avea o casă mai curată și mai ordonată, este recomandat să renunți la toate acele lucruri pe care nu le mai folosești, printre care și cărțile.

Anticariatul este locul ideal unde să îți vinzi cărțile din bibliotecă atunci când acestea nu îți mai sunt utile, mai ales pentru că vor ajunge la alți cititori pasionați ca tine. Indiferent de genul literar pe care îl preferi ori de domeniul care te pasionează, un anticariat cumpără cărți vechi din orice domeniu, oricât de multe ai avea.

Iată care sunt principalele motive pentru care este recomandat să apelezi la serviciul de cumpărare cărți al unui anticariat și cum poți afla valoarea cărților din biblioteca ta:

1. Îți eliberezi spațiul rapid

Oricând când vrei să renunți la cărțile pe care nu le mai citești ori la biblioteca moștenită de la părinți, un anticariat este alegerea ideală pentru a-ți vinde cărțile. Anticariatul dispune de toate resursele necesare ca să poată cumpăra chiar și o cantitate mare de cărți. Tot ce trebuie să faci înainte de a contacta echipa anticariatului, este să selectezi acele titluri pe care vrei să le vinzi și să te asiguri că acestea sunt într-o stare bună, fără pagini deteriorate sau lipsă. Dacă dorești să renunți la întreaga bibliotecă, poți lăsa cărțile în rafturi întrucât vor fi preluate de anticari, dacă acestea prezintă interes pentru a fi cumpărate.

2. Nu este nevoie să te deplasezi

După ce ai selectat cărțile pe care vrei să le vinzi, poți lua legătura foarte ușor cu anticarii, intrând online pe site-ul acestora, în secțiunea cumpărăm cărți, unde vei găsi toate detaliile care îți sunt necesare: număr de telefon, program de funcționare, adresă de e-mail. Poți face o programare pentru o deplasare rapidă și gratuită a echipei anticariatului la domiciliul tău, dacă ai cel puțin 50 de cărți de vânzare.

3. Îți sunt evaluate gratuit cărțile

Pe lângă serviciile gratuite menționate anterior, se adaugă și evaluarea cărților pe care vrei să le vinzi, care este realizată de anticari cu experiență în domeniu. Când sunt evaluate cărțile, se iau în calcul următoarele criterii: autorul, titlul cărții, tirajul, cererea pe piață pentru respectivele cărți, starea în care se află volumele la care vrei să renunți etc. Pentru ca o carte să nu-și piardă din valoare, îți recomandăm să nu faci însemnări pe filele acesteia, să o depozitezi corespunzător și să nu îi deteriorezi copertele.

4. Primești banii pe loc, în numerar

Fie că vrei să îți cumperi alte cărți, pe care ți le doreai de ceva timp, fie dorești să investești într-un nou proiect personal, banii pe care îi vei obține din cărțile pe care le vinzi anticariatului îți sunt oferiți pe loc, direct la domiciliul tău, fără ca tu să fii nevoit să aștepți transferuri bancare sau să te deplasezi la sediul acestuia.

Cum să îți evaluezi propria bibliotecă?

Anticariatul cumpără cărți din toate domeniile: psihologie, filosofie, cărți pentru copii, literatură universală și română cărți de specialitate etc. În funcție de titlul și subiectul abordat într-o carte, dar și de cât de rară este aceasta, o carte poate avea o valoare mai mare. Cărțile care se încadrează în categoria bibliofilie sunt cele mai valoroase, alături de cărțile care au autograful autorului sau al unei personalități importante. Starea în care se află cărțile pe care vrei să le vinzi poate influența, de asemenea, prețul lor, așadar, acestea nu trebuie să fie deteriorate.

Nostalgia pe care cărțile citite ți-o evocă, precum și amintirile legate de un titlu pe care l-ai apreciat, vor rămâne întotdeauna cu tine. Redă șansa cărților din biblioteca ta să fie recitite prin colaborarea cu un anticariat care cumpără cărți. Astfel, volumele pe care le-ai îndrăgit atât de mult îi vor bucura și pe alți pasionați de lectură.

Sursa foto: https://www.targulcartii.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri