Cartile de dezvoltare personala sunt tot mai cautate de romani, care au inceput sa investeasca in aceasta categorie, in crestere semnificativa de la an la an. Am facut o scurta selectie a celor mai recomandate carti de dezvoltare personala pe care trebuie neaparat sa le citesti daca ai nevoie de motivatie, incredere in fortele proprii sau daca vrei sa faci o schimbare in viata ta.

Cartile de dezvoltare personala, beletristica sau cele de business sunt cele mai cautate categorii de catre romani, a caror tendinta de reintoarcere catre lectura este confirmata de faptul ca piata de carte din Romania va atinge in 2018 cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani: cifra de afaceri a editurilor si comerciantilor de carti din Romania va depasi in acest an nivelul de 1,11 miliarde lei, cu 16,2% peste nivelul din 2012.

In ultimii ani au aparut tot mai multe titluri de dezvoltare personala care propun diverse subiecte tematici; multi nu sunt adeptii acestora, insa o alta categorie de cititori sustin ca titlurile de dezvoltare personala sunt cu adevarat de ajutor, atat timp cat pui in practica sfaturile si recomandarile autorilor.

Indiferent de care parte te situezi, poate nu ar strica sa arunci o privire pe cartile propuse mai jos, mai ales daca simti nevoia de o doza de motivatie.

Carti de dezvoltare personala

Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent - Dale Carnegie

Scopul acestei carti este sa reafirme, sa ilustreze, sa scoata la lumina si sa glorifice o multime de adevaruri vechi si fundamentale pentru a te determina sa faci ceva pentru a le aplica. "Secretele succesului" este probabil una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala din toate timpurile, iar Dale Carnegie unul dintre pionerii acestei categorii, pe care il regasim in topul celor mai bine vanduti autori din toate timpurile. La jumatate de veac de la moartea lui, atat scrierile, cat si cursurile sale sunt la fel de solicitate ca si in primii ani dupa lansare.

In „Secretele succesului”, Dale Carnegie se leaga de ideea de dezvoltare personala pe toate planurile si unghiurile: de la cum sa devii un interlocutor agreabil, la cum sa faci o impresie buna celorlalti, la cat de important este zambetul si cum sa gestionezi orice situatie. Totul se rezuma la comportament si la faptul ca reactionam in functie de comportamentul celorlalti.

Puterea prezentului - Eckhart Tolle

„Puterea Prezentului” este, de asemenea, una dintre cele mai apreciate carti de dezvoltare personala, fiind tradusa in 33 de limbi. Cartea se concentreaza pe ideea importantei trairii prezentului, evitarea gandirii asupra trecutului sau ingrijorarii asupra viitorului. Sa fii prezent acum si aici este poate una dintre cele mai dificile sarcini pe care le avem de facut si totusi, esentiale.

carte de dezvoltare personala Puterea Prezentului de Eckhart Tolle

Conceptul de dezvoltare personala este transpus in aceasta carte in ideea de a ne bucura de clipe si mai putin de lucruri, de a ne da seama cine suntem, ce ne dorim si ce ne implineste, astfel incat sa nu mai urmarim lucruri exterioare care nu au cum sa umple golul din interior.

Mica Enciclopedie Hygge - Meik Wiking

Hygge pare a fi ultima tendinta cand vine vorba de dezvoltare personala. Conceptul propus si facut faimos de Meik Wiking, directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga, se refera la a trai bine si simplu. In Mica Enciclopedie Hygge, autorul incearca sa descopere motivele pentru care Danemarca este cea mai fericita tara din lume – asa cum se spune - si sa le transpuna in anecdote haioase si ulterior in sfaturi practice.

Conceptul de dezvoltare personala este transpus in Mica Enciclopedie Hygge de ideea confortului, a caminului, a spatiului personal care iti ofera satisfactie, liniste si protectia. „Hygge inseamna sa ai sentimentul ca apartii unui loc. Inseamna caldura, confort si multumire. Hygge este o traditie si o emblema a natiunii daneze de multi ani. Dar nu este obligatoriu sa fii danez ca sa intelegi si sa te bucuri de hygge: cu totii recunoastem temele universale care stau la baza practicarii sale – apartenenta, increderea, conectarea, comuniunea, reciprocitatea, inrudirea, siguranta, caminul, multumirea, autenticitatea, prezenta si iubirea.”

Meik Wiking este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga si si-a petrecut ani din viata studiind magia vietii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenta pana la modalitatea in care trebuie sa te imbraci.

Arta subtila a nepasarii - Mark Manson

In acest ghid de autoajutor, Arta subtila a nepasarii, un binecunoscut blogger anuleaza ideea pozitivitatii, ca mijloc de a deveni oameni mai buni si mai fericiti. Timp de decenii, ni s-a spus ca gandirea pozitiva este cheia pentru o viata prospera si fericita. Mark Mason propune o varianta cruda, dar racoritoare a adevarului, o abordare diferita fata de mentalitatea cu care am fost obisnuiti.

Argumentele bloggerului, sustinute de cercetarea academica, se rezuma la faptul ca imbunatatirea vietii noastre nu depinde capacitatea noastra de a transforma lamaile in limonada, ci de a ne invata stomacul cu lamai mai bune.

Oamenii sunt fiinte limitate si cu defecte - „nu oricine poate fi extraordinar, avem castigatori si pierzatori in societate, nu-i corect, dar nici nu-i vina ta”. Mason ne sfatuieste sa ne cunoastem limitele si sa le acceptam, iar odata ce ne vom imbratisa temerile, greselile si incertudinile si vom infrunta adevarurile urate despre noi, atunci vom gasi curajul, onestitatea, perseverenta si iertarea pe care le cautam.

Puterea magica a gandului - dr. David J. Schwartz

"Puterea magica a gandului" este cea mai cunoscuta si de succes carte a doctorului David J. Schwartz si care se concentreaza pe ideea de a controla ceea ce gandesti despre tine si mediul in care te afli. Autorul propune o serie de recomandari si sfaturi, presarate cu anecdote si exemple din viata reala, care se bazeaza pe ideea de a fi absolut convins de potentilul tau, de a avea incredere, de a nu te indoi si de a merge in continuare cu curaj si fara teama de esec.

carte Puterea magica a gandului de dr David J_ Schwartz

Propunerea lui dr. Schwartz este de a avea, intai de toate, dorinta de a reusi. Apoi, stapanindu-ti gandul si manevrandu-l in folosul tau, vei atrage toate lucrurile bune si pozitive. Gandind negativ, s-ar putea sa atragi tocmai lucrurile nedorite si neplacute. Succesul nu este determinat de inteligenta sau noroc, ci in mare de o gandire pozitiva in fortele proprii.

Sursa foto: Pressmaster / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri