Gabriela Firea spune că vrea să existe din nou gratuitate la tren pentru călătoriile studenților. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse consideră că renunțarea la această gratuite a fost o „nedreptate”, pe care își dorește să o repare.

Gratuitatea biletelor de tren se numără printre aspectele despre care Gabriela Firea spune că vrea să le îndrepte. Această gratuitate la transport pentru studenți nu a fost o „pomană”, ci un lucru „util”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Guvernul din care fac parte chiar își dorește să facă lucruri pentru tineri. Voi propune chiar să îndreptăm nedreptatea din ultimii doi ani când s-a renunțat la biletele gratuite la transportul cu trenul. Nu a fost nici un fel de pomană, iar tinerii știu bine cât de utilă a fost măsura. Nu am auzit reacții, iar măsura nedreaptă a fost acceptată fără cuvinte multe.

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse

Gabriela FireaSursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

De la 1 februarie 2017, potrivit unei hotărâri de Guvern, s-a decis ca studenţii români și străini din învățământul universitar cu frecvenţă - licență, master, doctorat - să aibă gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată durata anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor.

În martie 2021, Guvernul a decis eliminarea gratuității la transportul feroviar, pentru studenți. Tot atunci s-a revenit și la formula de călătorie de dinainte, adică un student poate beneficia de transport redus cu 50%, dacă prezintă legitimația de student. Măsura se aplică și în prezent, însă doar pentru studenții români sau străini care au până în 26 de ani.

Mai multe locuri în tabere pentru studenți

Pe lângă chestiunea legată de gratuitatea biletelor de tren pentru studenți, Gabriela Firea a mai discutat cu reprezentanții asociațiilor studențești și despre majorarea locurilor din tabere.

„Avem în dezbatere publică proiectul pentru acest an și am anunțat deja o majorare a numărului de locuri, de la 2.300 până la 3.500, mai mult decât anul trecut. Mi-aș fi dorit resurse și pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student”, a mai scris Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri