Ministrul Educației a avut o reacție greu de calificat, după ce premierul a vorbit despre problema școlilor cu WC în curte.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că există "o stare prin care începerea anului de învăţământ" ia prin surprindere autorităţile, adăugând că sunt încă şcoli cu toaleta în curte şi a solicitat un plan pentru soluţionarea acestei probleme în următorii doi ani. El a adăugat că educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia "maximă" a Guvernului.

"Este păcat, se fac eforturi, se munceşte foarte mult, am făcut un obiectiv de ţară ca educaţia să rămână în primele priorităţi ale ţării noastre. Educaţia, alături de sănătate, se înscrie în atenţia maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferenţe şi să putem să ne aliniem în standardele europene", a afirmat Ciucă.

Citește și: Câte școli din România mai au încă WC în curte, în anul școlar 2022-2023

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a răspuns premierului că se angajează că prezinte planul mai devreme de finele anului. El a afirmat că este o problemă importantă, dar nu trebuie legată calitatea educaţiei de toaleta din curte.

"Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în astfel de şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată", a spus ministrul Educaţiei.

Sursa foto: Mircea Moira / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri