Daniel Breaz, ministrul interimar al Educatiei, a aratat ca anul scolar care va incepe pe 9 septembrie nu va aduce schimbari in privinta examenelor pe care le vor sustine elevii. In viziunea ministrului, programele scolare sunt in prezent mult prea incarcate si astfel elevii obtin informatii pe care le uita repede. In plus, afirma ministrul, profesorii ar trebui sa se adapteze la elevi si sa le transmita informatia de care au nevoie elevii pentru a fi pregatiti, a aratat acesta intr-un interviu acordat HotNews.ro

Cele mai importante declaratii facute de ministrul interimar

Despre programa scolara: Avem in invatamantul gimnazial programe scolare cu aproximativ 40-43 de ore pe saptamana, ceea ce este extrem, extrem de mult. Trebuie sa gandim o programa scolara care sa-i formeze pe tineri, sa eliminam materiile care practic sunt in plus in momentul de fata.

Despre scolile cu toalete in curte: In anul 2017, noi am avut peste 2.200- 2.300 de scoli in aceasta situatie. La terminarea anului scolar mai erau circa 1.180 de scoli cu toaleta in curte. In momentul de fata mai sunt mai putin de 300 de scoli care au toaleta in scoala.

Despre cate scoli nu au autorizatie ISU: Mai avem circa 4.000 de scoli, diferenta pana la 26.000, care in momentul de fata sunt intr-un anumit stadiu vizavi de obtinerea acestei autorizatii.

Citeste si:
TOP: Judetele din care vin olimpicii cu cele mai multe medalii
TOP: Judetele din care elevii...

Despre profesorii cu note sub 5 la titularizare care vor fi primiti in educatie: Cand discutam de aceste note sub 5, riscam ca, la 9 septembrie, cand incep cursurile, sa ne trezim ca nu avem cine sa predea materia respectiva.

Despre cat costa sa tii un copil la scoala: Parerea mea este ca un cost minimal ar fi undeva la 5.000 de lei pe an - pentru haine, pentru transport, pentru o cheltuiala minimala a elevului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Coalitia pentru Educatie vrea vacante mai scurte pentru elevi