Preşedinte USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a declarat că proiectul privind modificarea legilor educaţiei este unul "ratat" şi "tratat neprofesionist", nereprezentând decât "o bomboană pe coliva învăţământului românesc".

"Marea campanie prezidenţială 'România Educată', cu care preşedintele Iohannis a defilat electoral, se încheie trist ca şi mandatul său, cu un proiect lipsit de viziune. Varianta prezentată în conferinţa de presă, moşită de Câmpeanu - ministrul plagiator al Educaţiei, şi asumată de Ligia Deca, nu este altceva decât încă o bomboană pe coliva învăţământului românesc. După cinci luni de negocieri, concepţie ministerială şi secretizare absurdă, doamna ministru Ligia Deca rostogoleşte spre Guvern şi apoi spre Parlament, o formă relativ nouă a legilor, dar fără a o trece cinstit şi transparent prin faza obligatorie de consultare şi de dezbatere publică", a afirmat deputatul Mihai Botez, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Parlamentarul a criticat anumite prevederi din noile legi ale educaţiei susţinând că acestea vor crea în continuare discriminări între elevi şi vor favoriza numirile politice în funcţiile de conducere din sistemul de învăţământ.

"Elevii vor fi în continuare discriminaţi la admiterea în liceu, acel 60% din locuri unde se poate organiza o admitere distinctă, stimulând sistemul nociv al meditaţiilor. Salarizarea profesorilor rămâne într-o formulare frumoasă, declarativă, dar care nu produce rezultate concrete. Profesorilor li s-a vândut o iluzie. La nivel de incompatibilităţi pentru funcţii de conducere se observă cedările politice în faţa baronilor locali. Transportul şcolar rămâne şi el într-o zonă de incertitudine, într-un ping-pong între Guvern şi autorităţile locale. Concomitent, arhitectura sistemului va duce la mărirea birocraţiei de la nivel de judeţe, cu mai multe funcţii care să meargă spre partide. Ni se promite un 15% la educaţie, care ar trebui să rezolve în mod magic problemele, dar care rămâne o himeră politică la fel de mare ca acel celebru 6%", a mai spus liderul USR Vaslui.

Deputatul Mihai Botez a mai afirmat că deşi oamenii şi-au pus speranţa în Klaus Iohannis, şeful statului "alege să rămână în istorie ca preşedintele care nu a lăsat nimic în urmă".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri