Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că în condiţiile în care se va declanşa greva generală a cadrelor didactice, ar fi mai bine să stea copiii acasă decât ''să facă bullying pe la şcoală''.

Totodată, el a evitat să comenteze despre situaţia în care părinţii nu au cu cine lăsa copiii acasă cât timp sunt la serviciu.

''Am văzut că profesorii au făcut recomandări către elevi. Nu eu. Spun ce au spus profesorii, că recomandă elevilor să stea acasă. Atâta timp cât este grevă generală şi nu se face şcoală, cred că o opţiune este să stea copiii acasă, decât să facă bullying pe la şcoală, pe româneşte (...) Toată lumea are dreptate. Profesorii spun că au salarii mici şi este o realitate. Nu mai vreau să comentez şi să fiu răutăcios. A fost o perioadă când eu aveam salariul mai mic, ca primar, decât un contabil şef de la şcoală. Au fost şi asemenea momente. Au dreptate. Mai departe, nu sunt prim ministru să dau răspunsuri cu ceea ce se va întâmpla", a afirmat primarul Ion Lungu.

Miercuri, timp de două ore, sindicaliştii din învăţământ se află în grevă de avertisment, cu cadrele didactice prezente la clasă. De asemenea, în cazul în care revendicările acestora nu vor fi rezolvate, sindicaliştii au anunţat că de luni, 22 mai, vor intra în grevă generală. În cursul zilei de miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întâlni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, pe fondul acţiunilor de protest derulate de aceştia.

Sursa foto: Facebook / Ion Lungu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri