În timp ce eram în așteptare să dau un interviu, a fost înaintea mea un domn care a susținut că dacă profesorii vor avea salarii mari, atunci tinerii capabili vor alege mult mai frecvent să devină pedagogi decât să meargă în mediul corporatist.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, expert în antreprenoriat și fondatorul TBF.

Și este adevărat. Dar sub nicio formă nu este toată ecuația.

Dacă doar creștem salariile fără o reformă completă a învățământului, adaptată la cerințele pieței actuale și la tehnologiile care ne guvernează viața în acest moment, nu vom reuși mare lucru.

Vom avea oameni mai capabili, care vor preda aceleași "bullshit"-uri.

Mai mult… dacă nu se pune la punct o metodă de evaluare corectă și cu frecvență mare a performanței profesorilor, din nou ne vom trezi în aceeași poveste pe care o trăim de mai bine de un deceniu.

Iar în continuare este un mesaj pentru majoritatea profesorilor. Știu că un procent mic dintre ei fac o treabă bună. Dar este mult, mult prea mic pentru a avea rezultate sistemice.

V-ați învățat să vă creșteți salariile prin greve. Dar la nicio grevă nu ați venit să propuneți metode concrete de a crește copii mai capabili. Din calitatea de antreprenor care angajează copiii pe care voi îi educați, consider că sunteți plătiți prea mult pentru rezultatele pe care le aveți.

Dacă ați fi propus câteva metode concrete prin care voi să educați mai bine noile generații, pentru secolul în care trăim, am fi fost alături de voi în stradă, să primiți salarii de 3 ori mai mari decât primiți acum. Dar să fiți plătiți mai bine pentru dezastrele pe care le scoateți de pe băncile școlii… în niciun caz.”

Sursa foto: TBF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri