Elveția se distinge atât prin peisaje alpine spectaculoase cât și prin calitatea generală a vieții, stabilitatea din punct de vedere economic, educația excelentă și spiritul antreprenorial. Este una dintre cele mai prospere țări din lume și ocupă în ultimii ani primul loc al listei celor mai bune țări din lume (US News și World Report) obținând punctaje foarte bune la capitole precum antreprenoriat și calitatea vieții. În 2023 a ocupat, de asemenea, primul loc al clasamentului țărilor “Open for Business.”

Fie că discutăm despre gimnazii, licee sau universități, instituțiile din Elveția se mândresc cu o tradiție a excelenței în educație care depășește granițele țării și atrage elevi de pretutindeni.

La orice nivel este accesat, învățământul elvețian oferă premisele succesului în carieră, educația primită în timpul gimnaziului și liceului constituind temelia pentru a progresa către facultățile elvețiene recunoscute la nivel internațional în domenii precum: business, industria ospitalității, arte culinare, medicină etc.
Peisajele alpine pitorești, campusurile moderne, profesorii bine pregătiți și dedicați asigură contextul dezvoltării armonioase a elevilor atât pe plan academic cât și personal. Educația din Elveția este renumită pentru varietatea oportunităților unice, cum ar fi gimnastica acrobatică, skiing-ul, navigația, paddleboarding-ul, echitația și chiar zborul în balonul cu aer cald.

Este foarte important de știut faptul că Elveția are o abordare unică a învățământului liceal, creând adevărate povești de viață pentru fiecare elev. Într-o lume a cunoașterii, unde rutina școlară clasică este aplicată în toate sistemele de învățământ, liceele elvețiene aduc un suflu nou prin promovarea unei metode holistice centrate pe individ. Aici, fiecare elev nu este doar un nume într-o bancă de școală, ci o promisiune de viață, o poveste care se scrie cu fiecare participare la o activitate didactică.

O altă particularitate a liceelor din Elveția o constituie multitudinea de programe educaționale oferite din care elevii îl pot alege pe cel potrivit abilităților, competențelor, stilului propriu de învățare dar și obiectivelor personale, după finalizarea studiului liceal. Câteva exemple: programa națională Swiss Maturité, programa britanică A-levels, International Baccalaureate (IB), Abitur, French Baccalaureate sau US High School Diploma. Un avantaj important al liceelor din Elveția îl constituie posiblitatea de a aprofunda concomitent mai multe limbi străine precum: engleză, germană, franceză și italiană.
Putem înțelege mai bine această paradigmă a succesului în contextul în care câteva dintre liceele care definesc exclusivismul educației elvețiene vor fi prezente la București pe 19 decembrie, la Hotel Marmorosch, în cadrul unui eveniment care se desfășoară pe durata a cinci ore. Reprezentanții acestor licee vor susține prezentări despre programele educaționale, facilitățile și oportunitățile pe care le oferă elevilor și vor discuta individual cu părinții și copiii care sunt interesați de continuarea studiilor in Elveția.

Liceele de top care vor fi prezente la București pe 19 decembrie

Leysin American School: un sanctuar al educației situat în Alpii elvețieni, această școală nu oferă doar o educație de calibru, ci deschide uși către un networking exclusivist. Având la dispoziție două sisteme de învațământ, International Baccalaureate și US High School Diploma, elevii devin membri ai unei comunități selecte. Leysin American School este recunoscut pentru excelența academică 92.5% dintre absolvenți au fost acceptați la una dintre universitățile dorite, majoritatea optând pentru Canada și America. De asemenea, liceul investește în activitățile extracurriculare pentru dezvoltarea aptititudinilor în zona de cercetare, leadership, antreprenoriat. La Leysin lucrurile nu se rezumă doar la educație, pe timp de iarnă tot campusul transformându-se în resort de ski.

Collège Alpin Beau Soleil: situat într-un peisaj demn de tablouri, în Villars-sur-Ollon, Beau Soleil este un boarding school care creează viitori lideri. Prin sistemul International Baccalaureate și posibilitatea de a alege sa studieze în engleză sau franceză, această școală deschide porți către o rețea globală, asigurându-se că succesul nu este doar un vis, ci o destinație certă. Astfel, 100% dintre elevi au absolvit cu succes International Baccalaureate. Activitățile extracurriculare de la Beau Soleil sunt experiențe fabuloase pe care le ții minte toată viața. Călătoriile în jurul lumii, activitățile sportive, artistice, programele de ski sunt doar câteva exemple.

Collège du Léman: așezat între munți și Lacul Geneva, acest liceu oferă o varietate de sisteme de învățământ, și mai ales o deschidere internațională cu opțiuni precum Swiss Matura, IB (International Baccalaureate), French Baccalaureate și US High School Diploma. La Collège du Léman fiecare elev devine un arhitect al propriului succes, făcând parte și dintr-o rețea globală de experți datorită colaborării cu MIT, Juilliard School si UNICEF. Tinerii de la Collège du Léman pot alege din peste 100 de activități extrașcolare: ski club, arte creative, sporturi, debate, limbi străine, excursii și tabere.

Copperfield International School: școala nouă cu spirit inovator, amplasată în orasul Verbier din Alpii Elvețieni, este singura școală IB din lume cu ski-in și ski-out. Reprezentând o comunitate strânsă și internațională, valorile liceului se bazează pe suportul individual acordat fiecarui elev în parte și pe atmosfera familială și sigură pe care o cultivă. Copperfield International School oferă două dintre cele mai bune programe academice din lume pentru școlile internaționale: A-Levels și International Baccalaureate (IB).

Fiecare dintre liceele de elită participante organizează și tabere de vară, unde copiii pot testa modelul de învățământ elvețian, pot practica sporturile din campus și pot înțelege cât de mult li se potrivește întreg tabloul academic și cultural.
Elite Swiss Boarding School Event are loc pe 19 decembrie, la Hotel Marmorosch, între orele 15.00-20.00. Participarea la eveniment și întalnirile individuale se realizează pe bază de înscriere online pe site-ul www.integraledu.ro sau prin confirmare la consultanții Integraledu.

Sursa foto: integraledu.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri