10 Martie 2011

ING tinteste un loc in topul primelor 5 banci. Cand il va obtine?

ING Bank tinteste sa ajunga in topul primelor cinci banci din Romania in aproximativ 3 - 5 ani, dupa ce timp de cativa ani s-a mentinut pe locul 10 in clasamentul bancilor.

ING urmareste o majorare a activelor de pana la 20%

Managementul sucursalei locale a ING Bank a bugetat pentru 2011 o crestere a activelor cu 15-20%, de la 12,03 miliarde de lei cat erau la finalul anului trecut. O crestere de 20% in 2011 ar insemna ca activele ING Bank Romania ar putea ajunge la finalul anului la 14,43 miliarde de lei.

ING s-a mentinut in ultimii ani pe locul 10 in clasamentul bancilor, dar pentru urmatorii ani tinta este sa avanseze pana pe locul 5.

"In 3-5 ani vrem sa crestem pentru a intra in primele cinci banci universale din Romania. Acum suntem la nivelul cel mai de jos, dar avem o pozitie sustenabila, cum spun macroeconomistii, a declarat Misu Negritoiu, CEO al ING Bank Romania.

Negritoiu a precizat ca banca urmareste sa optimizeze structura de afaceri pe care o are in prezent, dar nu exclude nici o eventuala extindere a retelei teritoriale, formata in prezent din 220 de unitati.

ING Bank Romania mai tinteste in acest an si o majorare a veniturilor de circa 10%, desi va exista o presiune pe marjele bancilor si pe comisioane. Misu Negritoiu a precizat ca toate diviziile bancii – retail, mid-corporate si commercial – sunt profitabile.

"Toate diviziile sunt pe profit, inclusiv retailul, de anul trecut. Nu are aportul pe care-l aduce la venituri, dar a facut profit de cateva milioane de lei. Cea mai profitabila este divizia de corporate, urmata de intreprinderi mijlocii si retail", a precizat seful ING Bank Romania.

El a mentionat ca structura actuala a institutiei de credit arata pozitia de banca universala, dar ca ING nu a concurat niciodata pana acum cu marile banci de retail – BCR si BRD, ci cu bancile de nisa – Citibank sau RBS.

Trei romani, in conducerea ING Bank

ING Bank Romania este condusa inca din prima parte a anului trecut numai de manageri romani. Misu Negritoiu ocupa functia de CEO al bancii din august 2006, el fiind primul bancher roman care prelua conducerea executiva a unei mari banci cu actionar majoritar strain.

Divizia de retail a bancii a fost condusa panaa in 2010 de Albert Rogemans, care insa s-a retras anul trecut din Romania. ING Bank a decis in aprilie 2010 sa o numeasca pe Maria Cristina Matei la conducerea diviziei de retail.

Segmentul de mid-corporate este condus din februarie 2010 de Bogdan Boteanu, in timp ce divizia de commercial banking este coordonata de Mihaela Bitu, de la 1 iulie 2010.

Toti membrii echipei de management si-au inceput cariera in cadrul ING Bank Romania in urma cu 14 ani si au ocupat de-a lungul timpului pozitii de conducere in cadrul companiei, atat la nivel local, cat si la nivel regional.

Profit brut in crestere, de 128 mil. lei in 2010

ING Bank Romania a inregistrat in 2010 un profit brut de 128 milioane de lei, in crestere cu 52% fata de rezultatul obtinut in 2009, ca urmarea a diminuarii costului cu provizioanele de risc, potrivit rezultatelor financiare prezentate de reprezentantii bancii.

Venitul net realizat de ING a inregistrat in 2010, totusi, o usoara scadere, de 3% fata de 2009, pana la 672 de milioane de lei, pe fondul unei diminuari a veniturilor din comisioane si a rezultatului realizat de Trezoreria bancii, a precizat Misu Negritoiu, CEO al ING Bank Romania.

Activele totale ale bancii au crescut in 2010 pana la 12,03 miliarde lei, cu 9% mai mult fata de finalul anului precedent, cand se situau la nivelul de 11,06 miliarde de lei.

Ponderea creditelor in activele totale a crescut cu 3%, ajungand la 7,46 miliarde de lei, iar portofoliul de de titluri a avansat cu 75%, ajungand la 1,66 miliarde de lei. Portofoliul de economii si depozite atrase de banca a crescut in 2010 cu 4% comparative cu anul precedent, ajungand la 8,96 miliarde de lei.

ING Bank Romania a depasit in 2010 pragul de 1 milion de clienti individuali. Banca o retea teritoriala formata din aproximativ 220 de unitati.



Citeste si