24 Ianuarie 2006

Société Générale preia fondul de investitii Baring

Compania franceza Société Générale Asset Management Alternative Investments (SGAM-AI) a anuntat preluarea fondului de investitii Baring Corilius Private Equity (BCPE), care va opera sub numele cumparatorului.

Francezii de la Société Générale au preluat simbata trecuta, prin compania specializata Asset Management Alternative Investments, fondul de investitii Baring Corilius. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Activitatile BCPE se concentreaza asupra managementului de fonduri de investitii, consultanta si activitati administrative.

SGAM este unul dintre liderii europeni in materie de administrare de astfel de fonduri.

Compania franceza face parte din grupul Société Générale, care beneficiaza de reteaua bancara extinsa, de care dispune in Europa Centrala si de Est.

Société Générale este actionarul majoritar al Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), a doua institutie de credit din punctul de vedere al activelor din sistemul bancar romanesc. In aceasta regiune a Europei, grupul bancar controleaza institutii similare in Cehia, Romania si Serbia.

Un nou fond regional

Potrivit datelor furnizate de oficialii francezi, SGAM intentioneaza sa deschida in aceasta luna un fond regional, care sa activeze in zona Romaniei, Tarilor Baltice si a Ucrainei.

In urma tranzactiei care a avut loc saptamina trecuta, activitatile si echipa BCPE vor fi integrate in acest fond, care va purta numele de SGAM-AI Private Equity Eastern and Central European Team. De altfel, toate numele companiilor care fac parte din BCPE vor fi integrate in noul brand si vor opera sub sigla acestuia.

Schimbari la virf


Gyuri Karady, managing partner in cadrul fondului Baring, se va retrage de la conducerea BCPE incepind cu 31 ianuarie 2006. Bill Watson, Jacek Pogonowski, Leo Gherghina si Aleksander Ferenc vor lucra in continuare in cadrul grupului francez si vor fi responsabili pentru administrarea noului fond, alaturi de personalul pe care BCPE il are in birourile din Varsovia si Bucuresti.



Citeste si