12 Iulie 2011

Finantele au imprumutat 900 mil. lei de la banci



Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 900 milioane lei prin certificate cu scadenta la un an, suma egala cu valoarea indicativa a licitatiei, la un randament in scadere, de 6,19%, sub rata dobanzii de politica monetara, iar bancile au subscris de 3,5 ori mai mult decat s-a adjudecat.

Valoarea totala a subscrierilor a fost de 3,19 miliarde de lei, mult peste valoarea indicativa, de 900 milioane lei, informeaza Mediafax.

La licitatia precedenta pentru titluri cu scadenta similara, de la inceputul lunii iulie, Trezoreria a atras certificate in valoare 850 milioane de lei, la 6,37%, iar bancile au subscris de 4,8 ori mai mult.

Potrivit calendarului, urmatoarea operatiune este programata pentru joi, cand ministerul scoate la vanzare obligatiuni cu scadenta la cinci ani, de 500 milioane lei.

Ministerul vrea sa vanda in luna iulie titluri de stat pe piata interna de patru miliarde de lei, peste valoarea imprumuturilor contractate in iunie, de 3,7 miliarde lei.

MFP a angajat de la inceputul anului imprumuturi de 32,47 de miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.



Citeste si