7 Octombrie 2011

Finantele au respins ofertele bancilor pentru titluri de stat in valoare de 500 mil. lei



Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins joi ofertele bancilor pentru obligatiuni cu maturitate la cinci ani, considerand ca randamentul cerut de acestea este prea mare, desi licitatiile programate pentru octombrie abia acopera titlurile care ajung la maturitate in aceasta luna, conform Mediafax.

Prin licitatia de joi, ministerul urmarea sa atraga 500 milioane lei.

Trezoreria a refuzat si in septembrie doua oferte primite din partea bancilor, pentru obligatiuni tot la cinci ani si pentru o emisiune de certificate la sase luni.

Ministerul Finantelor a programat pentru luna octombrie sase licitatii, prin care sa atraga 4,2 miliarde lei, iar in aceasta luna ajung la scadenta titluri de aproape 4 miliarde de lei

Chiar daca Finantele au acceptat in august si septembrie dobanzi in crestere, planul de finantare nu a fost indeplinit. Ministerul a imprumutat in septembrie 3,13 miliarde lei, mult sub valoarea programata, de 4,7 miliarde lei.

Urmatoarea licitatie va avea loc luni, cand Finantele vor sa imprumute 800 de milioane de lei prin titluri la 11 luni.

Finantele au angajat de la inceputul anului imprumuturi de 40,25 miliarde lei si 1,401 miliarde euro, prin emisiuni de titluri de stat.



Citeste si