Mariajul Alpha Bank - Bancpost are binecuvantarea Concurentei

Consiliul Concurentei a autorizat fuziunea prin absortie a EFG Eurobank Ergasias de catre Alpha Bank, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Analiza efectuata de autoritatea de concurenta a relevat faptul ca operatiunea notificata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca, respectiv nu va conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante a societatii rezultate din fuziune, care sa aiba ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.

Societatea rezultata in urma fuziunii dintre EFG Eurobank Ergasias si Alpha Bank se va numi Alpha Eurobank.

Alpha Bank este o societate care face parte din grupul Alpha, unul dintre cele mai importante grupuri de servicii financiare si bancare din Grecia.

Pe teritoriul Romaniei, grupul Alpha detine controlul asupra Alpha Bank Romania S.A., Alpha Leasing Romania IFN S.A., SSIF Alpha Finance Romania S.A., Alpha Insurance Brokers S.R.L., Alpha Astika Akinita Romania S.R.L. si AGI-RRE Participations 1 S.R.L..

EFG Eurobank Ergasias SA este o societate bancara care face parte din grupul EFG.

Pe teritoriul Romaniei, grupul EFG detine controlul asupra Bancpost S.A., EFG Eurobank Finance S.A., EFG Eurobank Securities S.A, EFG Leasing IFN S.A., EFG Eurobank Property Services S.A. , EFG Retail Services IFN S.A. , Eliade Tower S.A., IMO Property Investments Bucuresti S.A., IMO-II Property Investments S.A. Retail Development S.A., Seferco Development S.A, S.C. EFG Eurolife Asigurari de Viata S.A., S.C. EFG Eurolife Asigurari Generale S.A. si EFG IT Shared Services S.A..

Actionarii EFG Eurobank si ai Alpha Bank au aprobat in noiembrie fuziunea celor doua banci, care va duce la formarea celei mai mari institutii de credit din Grecia si din Europa de Sud-Est.

In Romania, fuziunea EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancport, cu Alpha Bank va duce la cea mai mare consolidare inregistrata pana in prezent pe piata locala, rezultand o banca care se va afla pe locul al treilea in functie de active.

Alpha Bank Romania si Bancpost, ocupau la jumatatea acestui an locurile 8, respectiv 9 in sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri