BNR a imprumutat doua banci cu 524 mil. lei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat doua banci cu 524 milioane lei, pentru cinci zile, printr-o licitatie repo la dobanda de politica monetara, de 6% pe an.

Prin operatiunile repo, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat, scrie Mediafax.

Dealerii spun ca exista doua ipoteze cu privire la bancile care s-au imprumutat miercuri. Astfel, imprumuturile arata ca unele institutii de credit sunt in imposibilitatea de a accesa fonduri din piata sau suma a fost atrasa de banci locale care finanteaza la randul lor Ministerul Finantelor, la randamente in scadere.

Saptamana trecuta, sase banci au atras 6,71 miliarde lei (1,563 miliarde euro), tot printr-o licitatie repo, cu scadenta pana miercuri.
Incepand din 17 octombrie, BNR a organizat in fiecare zi de luni cate o licitatie repo, prin care a acordat imprumuturi bancilor pentru o saptamana.

Dobanzile pentru sumele plasate pe o zi au coborat la 3,46 - 3,96%, de la 4,03 - 4,53% in ultima zi a anului trecut. Totodata, randamentele afisate pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au scazut de la 4,97-5,47% la 4,39 - 4,89%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri