Groupama Asigurari l-a numit in functia de director general pe Francois Coste, care a lucrat anterior timp de 12 ani in cadrul companiei de asigurari AXA, urmand ca Sanda Nicoara (foto), care ocupa aceasta functie in prezent, sa isi reia postul de director general adjunct si chief operational officer.
Francois Coste isi va prelua in mod oficial noile responsabilitati dupa primirea avizului din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Francois Coste dispune de o experienta de 29 de ani dobandita in serviciul unor companii ca Michelin intre 1982 si 1999 si AXA timp de 12 ani, pana in luna octombrie 2011. Potrivit Groupama, Coste beneficiaza de o importanta experienta in pietele emergente.

Cea mai mare parte a parcursului sau profesional s-a derulat in afara tarii de origine, avand oportunitatea de a conduce echipe multiculturale din geografii diverse (Europa, Asia, Africa) si ocupand pozitii precum: director financiar, director IT si director regional operatiuni.

"Romania este una din pietele semnificative pentru universul Groupama, cu un potential deosebit de dezvoltare si sunt onorat ca am primit importanta responsabilitate de a coordona si dezvolta activitatile locale. Contez pe sprijinul doamnei Sanda Nicoara in continuarea proiectelor strategice incepute", declara Francois Coste.

Din pozitia de director general adjunct si chief operational officer in cadrul Groupama Asigurari, Sanda Nicoara a acceptat sa preia in 2010 responsabilitatile de director general al companiei pe o perioada determinata, pentru a asigura continuitatea si finalizarea in conditii optime a proiectelor cheie legate de fuziune precum si definirea strategiei de business a companiei.

Imediat dupa obtinerea avizului CSA in ceea ce priveste confirmarea domnului Francois Coste in calitate de director general, Sanda Nicoara isi va relua responsabilitatile de director general adjunct si COO si va asigura continuarea in bune conditii a proiectelor demarate precum si facilitarea integrarii in organizatie a noului director general.

Groupama Asigurari ocupa locul al patrulea in clasamentul general al companiilor de asigurari, fiind astfel unul dintre liderii pietei de profil din Romania. Compania este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri internationale de asigurari si servicii finaciare din Europa, cu peste 16 milioane de clienti si 39.000 de angajati, la nivel global. In 2010, Grupul a raportat venituri de 17,6 miliarde euro, din care 13 miliarde de euro in plan international, si un rezultat net de 398 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri