Bancile au subscris in total titluri de 1,98 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 500 milioane de lei.

Unii dealeri s-au asteptat ca aceste instrumente sa fie vandute la un randament in scadere, de 7%, in linie cu cele practicate pe piata secundara.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a fost organizata in noiembrie, cand Ministerul Finantelor a atras 296,5 milioane de lei, la un randament de 7,48% pe an.

In luna ianuarie, Finantele au anuntat ca vor sa imprumute 4,5 miliarde lei, prin licitatii pentru vanzare de certificate de trezorerie si redeschiderea a trei emisiuni de obligatiuni.

Citeste si:

Trezoreria a atras deja 4,77 miliarde de lei in primele trei licitatii din an si mai are programate inca trei emisiuni de vanzare de titluri.

Urmatoarea licitatie este programata luni, 16 ianuarie, cand Finantele vor sa vanda certificate pe un an, in valoare de 1,5 miliarde de lei.

MFP a imprumutat in anul trecut 51,5 miliarde lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 25% peste valoarea sumelor atrase in 2010, de 41 miliarde lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a reusit sa atraga 1,4 miliarde euro prin emisiuni de titluri de stat, fata de 2,53 miliarde euro in 2010.

Sursa foto : freedigitalphotos.net