Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras joi 917,2 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta la trei ani, aproape dublu fata de valoarea indicativa, la un randament mediu de 6,95%, in scadere cu 0,53 puncte procentuale fata de licitatia din noiembrie, cand a vandut titluri cu maturitate similara.
Bancile au subscris in total titluri de 1,98 miliarde lei, iar valoarea programata a licitatiei era de 500 milioane de lei.

Unii dealeri s-au asteptat ca aceste instrumente sa fie vandute la un randament in scadere, de 7%, in linie cu cele practicate pe piata secundara.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a fost organizata in noiembrie, cand Ministerul Finantelor a atras 296,5 milioane de lei, la un randament de 7,48% pe an.

In luna ianuarie, Finantele au anuntat ca vor sa imprumute 4,5 miliarde lei, prin licitatii pentru vanzare de certificate de trezorerie si redeschiderea a trei emisiuni de obligatiuni.

Trezoreria a atras deja 4,77 miliarde de lei in primele trei licitatii din an si mai are programate inca trei emisiuni de vanzare de titluri.

Urmatoarea licitatie este programata luni, 16 ianuarie, cand Finantele vor sa vanda certificate pe un an, in valoare de 1,5 miliarde de lei.

MFP a imprumutat in anul trecut 51,5 miliarde lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie, cu 25% peste valoarea sumelor atrase in 2010, de 41 miliarde lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a reusit sa atraga 1,4 miliarde euro prin emisiuni de titluri de stat, fata de 2,53 miliarde euro in 2010.


Sursa foto : freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri