Finantele au atras 450 milioane lei prin doua emisiuni de obligatiuni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a redeschis luni doua emisiuni cu scadente pe trei ani si, respectiv, 15 ani, prin care a atras in total 450 milioane lei, putin peste suma indicativa, de 400 milioane lei, la randamente in crestere, transmite Mediafax.

Prin titlurile pe trei ani, Trezoreria a atras 350 milioane lei, putin peste valoarea indicativa, de 300 milioane lei, la un randament mediu in crestere la 6,61%, fata de cel de 6,55% platit la jumatatea lunii noiembrie.

Prin emisiunea pe 15 ani Finantele au imprumutat 100 milioane lei, exact cat si-au propus, la un randament de 6,91%. Finantele au mai vandut titluri din aceasta emisiune in luna aprilie, cand au atras 226 milioane lei, la un cost de 6,58% pe an.

Ministerul a atras in luna noiembrie 3,5 miliarde lei, sub valoarea programata, de 3,55 miliarde lei, cele mai multe operatiuni fiind planificate pentru vanzarea de obligatiuni.

Ministerul Finantelor a imprumutat in total in acest an 50,1 miliarde lei din piata locala. La aceasta suma se adauga emisiuni in valuta de 3 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri