Agentiile Raiffeisen Bank, Millennium Bank si Bancpost din zona Pietei Unirii din Bucuresti nu au scapat de furia huliganilor in seara de duminica spre luni.


Cel mai devastat magazin a fost Vodafone, unde aproape toate mobilele au fost furate, iar majoritatea geamurilor au fost sparte. Probabil ca huliganii au crezut ca daca vor reusi sa patrunda in vreo agentie bancara vor gasi acolo banii de care au nevoie pentru a-si reincarca viitoarele cartele telefonice.

Cele mai mari pagube se puteau observa luni dimineata la sucursala Raiffeisen din Piata Unirii, asa cum wall-street.ro a relatat aici.

Reprezentantii bancii au precizat ca pagubele material produse – geamuri crapate, firma luminoasa deteriorate – sunt in curs de remediere.

Activitatea curenta nu a fost afectata, iar agentia Unirea este deschisa publicului conform programului sau obisnuit de lucru”, a mentionat, pentru wall-street.ro, oficialii bancii.

Raiffeisen Bank a inaugurat agentia Unirea din Capitala la finele lunii septembrie, iar pentru amenajarea acesteia, banca a investit 400.000 de euro.

Sucursala Unirea a Raiffeisen Bank este cea de-a saptea ca marime din reteaua bancii, din punctul de vedere al numarului de clienti activi, pe primul loc fiind sucursala din Piata Victoriei.

Nici agentia Millennium Bank, situate in Piata Unirii (Strada Halelor, nr. 14) nu a scapat de furia huliganilor. Reprezentatii bancii au precizat, pentru wall-street.ro, ca sucursala a devenit complet operationala cu o intarziere de cinci ore fata de programul normal.

“In spatial sucursalei nu a avut loc nicio intruziune, iar bancomatul a functionat permanent in mod normal”, au spus reprezentantii bancii.

Huliganii au atacat si sediul Bancpost din Piata Unirii, insa pagubele nu au fost foarte mari, fiind spart un geam, iar unul a fost crapat.
Oficialii bancii au explicat ca pagubele vor fi suportate de institutia de credit.

Centrul Capitalei a fost in ultimele doua seri locul mai multor scene de violenta, dupa ciocnirile dintre fortele de ordine si oamenii care protestau impotriva reformei sistemului de sanatate si a masurilor de austeritate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Finantele vor sa imprumute in decembrie sase miliarde de lei