Standard&Poor's a retrogradat cu o treapta ratingurile Societe Generale si Credit Agricole, la nivelul "A" pe langa alte banci franceze, si a confirmat calificativul BNP Paribas la "AA-", dupa ce agentia a privat Franta, in aceasta luna, de calificativul maxim triplu "A", relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
Ratingurile Societe Generale si Credit Agricole, a doua, respectiv a treia mare banca din Franta, au fost revizuite de la nivelul "A+" la "A", cu perspectiva stabila.

Agentia a redus totodata ratingul Caisse des Depots et Consignations de la "AAA" la "AA+".

Calificativul BNP Paribas, cea mai mare banca franceza, a fost mentinut la "AA-", ca si cel al Credit Logement.

Statele europene au intrat in al treilea an de criza a datoriilor si incearca sa isi puna ordine in bugete.

Au retrogradat ratingurile a noua state din zona euro
S&P a retrogradat in aceasta luna ratingurile a noua state din zona euro, iar cel al Frantei a fost revizuit de la "AAA" la "AA+", Germania fiind singurul stat din regiune care mai are calificativ triplu "A".

"Retrogradarea unora dintre banci este urmarea retrogradarii Frantei", se arata intr-un comunicat al S&P.

Agentia se asteapta ca veniturile mai mici din operatiunile de investment banking sa aiba un impact asupra veniturilor operationale ale Societe Generale, iar banca ar putea sa suspende plata dividendelor aferente anului 2011.

La stabilirea ratingului Credit Agricole, S&P a pornit de la ideea ca "banca va continua sa isi imbunatateasca finantarea structurala si pozitia lichiditatilor, in cadrul unui plan anuntat la sfarsitul anului trecut".

Potrivit S&P, este probabil ca bancile sa isi asigure necesarul de finantare din acest an prin plasamente publice si private, sau obligatiuni garantate.

"Anticipam ca guvernul francez va sprijini sectorul bancar", se mai arata in comunicat.

Agentia se asteapta totodata ca pierderile generate de operatiunile de creditare ale bancilor sa creasca moderat fata de 2011.

Societe Generale controleaza in Romania grupul BRD.

Credit Agricole detine peste 90% din actiunile grupului elen Emporiki, prezent in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri