7 Februarie 2012

Volksbank a redus dobanzile la depozitele in lei, dar le-a majorat pe cele in euro



Volksbank Romania a scazut dobanzile la depozitele in lei pe termen scurt cu pana la 0,25 puncte procentuale, ca urmare a ajustarilor dobanzilor interbancare.

Banca a pastrat neschimbate randamentele pentru depozitele in lei pe termene mai lungi. In cazul depozitelor in euro, au fost majorate dobanzile pentru maturitatile mai mari de sase luni, inclusiv.

“Am ajustat dobanzile pentru a ne adapta contextului actual. Dobanzile interbancare la lei au scazut semnificativ de la inceputul anului, insa in acelasi timp, exista in continuare o nevoie de lichiditate pe termene medii si lungi. Prin urmare, doar o parte din reducerea dobanzilor a fost trasmisa catre clientii cu depozite”, a declarat Lucian Cojocaru, vicepresedintele Volksbank Romania.

In cazul depozitelor in euro, dobanzile oferite la maturitati peste 6 luni au fost majorate cu 0,25%, pana la 4,25%, demonstrand angajamentul bancii pentru reducerea dezechilibrului dintre credite si depozite.

In ceea ce priveste dobanzile la depozitele in lei, banca a decis sa le reduca cu 0,25 puncte procentuale, pentru scadentele de o luna si trei luni, transferand catre client doar o parte din evolutia nefavorabila de pe piata interbancara. In cazul depozitelor in lei cu maturitati peste 6 luni, Volksbank nu a modificat dobanzile.

Media dobanzilor interbancare la lei a scazut in ianuarie, fata de decembrie, cu aproape un punct procentual.



Citeste si