Bogza: Daca fuziunea dintre Bancpost si Alpha Bank nu va mai avea loc, bancile vor trai ca si pana acum

Fuziunea dintre Alpha Bank si EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, ar fi buna pe ansamblu, insa daca aceasta nu se va mai finaliza, atunci cele doua banci vor functiona la fel de bine ca si pana acum, a precizat Mihai Bogza, presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost.

“Desi fuziunea (dintre Alpha Bank si EFG Eurobank – n.r.) ar avea sens sub aspectul sinergiilor, la fel de adevarat este ca aceasta fuziune nu este vitala pentru niciuna dintre banci. Cele doua banci au trait separate pana acum si la fel de adevarat este ca vor exista si de acum inainte. Pe ansamblu, este mai bine pentru ele daca se unesc”, a explicat Bogza.

La finalul lunii trecute, fuziunea dintre bancile grecesti Alpha Bank si Eurobank EFG a intrat intr-un impas, din cauza conditiilor economice din Grecia care afecteaza direct sectorul bancar.

Alpha Bank a anuntat ca nu mai poate indica un calendar exact al procesului de fuziune dintre cele doua banci.

Ulterior, Alpha Bank a indicat ca adunarea generala a actionarilor bancii din noiembrie nu a luat in calcul impactul costurilor din participarea celor doua banci in programul de reducere a datoriilor statului elen catre creditorii privati.

Liderii europeni au convenit la sfarsitul lunii octombrie cu reprezentanti ai sectorului bancar international ca investitorii privati care detin obligatiuni ale Greciei sa accepte pierderi de 50%.

In schimb, EFG Eurobank a aratat ca vrea sa finalizeze fuziunea cat mai curand posibil si nu sunt motive de intarziere.

In Romania, fuziunea EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancport, cu Alpha Bank ar putea conduce la crearea unei banci care se va afla pe locul al treilea in functie de active.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri