S&P a retrogradat 34 de banci italiene, printre care si UniCredit

UniCredit SpA, Intesa Sanpaolo SpA si Banca Monte dei Paschi se numara printre cele 34 de banci italiene retrogradate de Standard & Poor’s, dupa ce luna trecuta agentia a depunctat cu doua trepte ratingul tarii, scrie BusinessWeek.

Standard and Poor's (S&P) a retrogradat in ianurie noua tari din zona euro, printre care si Italia, a treia mare economie din zona euro. Retrogradarea a fost de doua trepte, de la "A" la “BBB+”.

Ratingurile UniCredit, cea mai mare banca din Italia, si Intesa, cea de-a doua banca, au fost reduse pe termen lung de la"A" la "BBB+", in timp ce ratingul Montesa dei Paschi, cel de-al treilea jucator din sistemul bancar, a fost redus de la "BBB+" la "BBB". Toate trei bancile au o perspectiva negativa, a anuntat agentia S&P.

Saptamana trecuta, Fitch Ratings a mentinut ratingul UniCredit Tiriac Bank pentru datorii pe termen lung la nivelul "BBB+", dar a modificat perspectiva de la stabila la negativa, in urma confirmarii calificativului grupului italian UniCredit la "A-", cu perspectiva negativa.

Grupul italian controleaza in Romania banca UniCredit Tiriac Bank si mai multe firme de servicii financiare.

Profitul net al UniCredit Tiriac Bank a coborat cu 43% in primele noua luni ale anului trecut fata de perioada corespunzatoare din 2010, la 122 milioane lei (29 milioane euro).

Sursa foto: UniCredit


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri