Banca a oferit peste 23.000 credite in cele 4 etape ale programului Prima Casa, volumul acestor credite fiind de aproximativ 900 milioane euro.

Valoarea medie a unui imprumut din Prima Casa 4 este de 37.700 euro, in scadere fata de prima etapa a programului cand nivelul mediu a fost de 41.200 euro.

In ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin Prima Casa 4, acestia sunt barbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nici o locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati.

Citeste si:

In cazul creditului BCR oferit in cadrul programului Prima Casa 4, dobanda este variabila si este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 4%.

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment este de 224 euro. Avansul minim este de 5%.

Banca accepta pana la trei coplatitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipata este zero.