Volumul primelor brute subscrise de grupul german Allianz anul trecut in Romania a scazut cu 13%, de la 245 milioane de euro in 2010 la 213 milioane de euro, ca urmare a declinului inregistrat de operatiunile de asigurari generale.

Divizia din Romania a inregistrat prime brute de 191 milioane de euro pe segmentul asigurarilor generale, in scadere de la 223 milioane de euro in anul anterior, in timp ce asigurarile de viata si sanatate au stagnat la 22 milioane de euro, potrivit raportului financiar al Allianz.

Primele nete s-au situat la circa 180 de milioane de euro, rezultate din 168 de milioane de euro pe asigurari generale, in scadere usoara de la 169 milioane de euro in anul anterior, si 12 milioane de euro, in stagnare, pe asigurari de viata si sanatate.

Allianz a obtinut un profit operational de 3 milioane de euro anul trecut in Romania, fata de un castig de 2 milioane de euro in anul anterior. Asigurarile de viata si sanatate au asigurat o contributie de 2 milioane de euro la profitul operational atat in 2010, cat si anul trecut.

In ultimul trimestru al anului trecut, primele brute subscrise de Allianz pe piata romaneasca au stagnat la 54 milioane de euro, dupa ce pe asigurari generale au urcat de la 48 milioane de euro in 2010 la 49 milioane de euro, iar pe asigurari de viata si sanatate au coborat cu 1 milion de euro, la 5 milioane de euro.

Volumul primelor nete a scazut de la 49 milioane de euro la 41 milioane de euro. Asigurarile generale au scazut de la 45 milioane de euro la 38 milioane de euro, iar cele de viata si sanatate de la 4 milioane de euro la 3 milioane de euro.

Allianz a obtinut in Romania un profit operational de un milion de euro, fata de pierderi de 2 milioane de euro in trimestrul al patrulea din 2010. Activitatile de asigurari generale au trecut de la o pierdere operationala de doua milioane de euro pe zero, iar cele de viata si sanatate de pe zero la un profit de un milion de euro.

La nivel de grup, profitul net al Allianz s-a injumatatit, de la cinci miliarde de euro in 2010 la 2,5 miliarde de euro anul trecut, dupa ce grupul a provizionat pierderi de aproape doua miliarde de euro legate de plasamente in obbligatiuni elene si alte investitii, mai ales financiare, in Grecia.

Veniturile totale au scazut cu 2,7%, de la 106,5 miliarde de euro la 103,6 miliarde de euro.

Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romania, infringement pentru netranspunerea unor directive feroviare