In primul semestru al anului trecut, primele brute subscrise de grupul german in piata locala au totalizat 111 milioane euro, iar profitul operational s-a ridicat la sapte milioane euro. Primele nete au urcat de la 80 milioane euro in primele sase luni ale anului anterior la 88 milioane euro in ianuarie-iunie anul in curs, potrivit unui raport al grupului german, scrie Mediafax.

Pe segmentul de asigurari de proprietate si accident, primele brute au avansat de la 99 milioane euro in primele sase luni ale anului trecut la 106 milioane euro in aceeasi perioada a acestui an. Profitul operational a urcat in intervalul analizat de la patru milioane euro la opt milioane euro. Operatiunile de viata si sanatate au adus in prima jumatate a anului prime brute de 13 milioane euro, comparativ cu 12 milioane euro in intervalul similar din anul precedent. Castigul operational pe acest segment a avansat de la trei milioane euro la patru milioane euro.

In trimestrul al doilea, primele brute subscrise de grupul german au totalizat 58 milioane euro, raportat la 53 milioane euro in ianuarie-iunie anul precedent. Profitul operational a crescut in trimestrul al doilea de peste doua ori, de la trei milioane euro in aprilie-iunie anul trecut la sapte milioane euro in aceeasi perioada a acestui an. La nivel de grup, veniturile totale au urcat in primele sase luni cu 7,1%, ajungand la 67,9 miliarde euro, in timp ce profitul net a avansat cu 13%, la 3,8 miliarde euro.

Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca prin Allianz-Tiriac Asigurari, Allianz-Tiriac Pensii Private, Allianz Global Corporate & Specialty si Euler Hermes Kreditversicherungs.

Sursa foto: 1989s / Shutterstock