De ce venituri minime ai nevoie pentru a lua un credit de consum

Bancile romanesti percep clientilor venituri minime lunare cuprinse intre 350 lei si 1.200 lei pentru a le acorda credite de nevoi personale, potrivit unei analize wall-street.ro.

OTP Bank accepta cel mai mic venit minim pentru un credit de consum, de 350 lei, atat pentru un imprumut de nevoi personale cu garantii, cat si fara garantii.

Suma minima ce o poate imprumuta un client prin intermediul unui credit de consum fara ipoteca se ridica la 150 euro (echivalent lei) si poate sa ajunga pana la 10.000 euro (echivalent lei), in functie de venitul solicitantului.

In cazul unui imprumut de nevoi personale cu garantii, valoarea minima a unui credit este de 1.000 euro (echivalent lei) si maxim 300.000 euro (echivalent lei).

La polul opus se afla Piraeus Bank, care percepe un venit minim individual de 1.200 lei pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca. Suma minima ce poate fi imprumutata este de 1.000 euro, iar cea maxima de 20.000 euro sau echivalentul in lei, in functie de castigurile clientului. In cazul in care clientii opteaza pentru acelasi tip de credit dar cu asigurare, venitul minim cerut de banca scade la 1.000 lei.

Pentru un imprumut de nevoi personale cu ipoteca, Piraeus Bank cere un venit individual minim de 300 euro sau echivalentul in lei.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, soldul creditelor de consum si vanzari in rate a scazut anul trecut cu 0,6% fata de 2010, pana la un nivel de 46,35 miliarde lei (10,95 miliarde euro).

Creditul de consum va fi cel mai afectat de noile reguli de creditare pentru persoanele fizice, in conditiile in care imprumuturile vor avea o scadenta de cel mult cinci ani, iar clientii vor trebui sa aduca garantii de 133% din valoarea imprumutata.

UniCredit Tiriac Bank
indica faptul ca un venit lunar net pe familie de minim 750 lei pe luna ar fi indeajuns pentru un credit de consum cu ipoteca. Sumele ce pot fi imprumutate variaza intre 5.000 euro si 200.000 euro (echivalentul in lei).

La imprumutul de nevoi personale fara ipoteca, venitul minim cerut se ridica la 450 lei pe luna. Banca spune ca sunt luate in considerare mai multe surse de castig, precum venituri din salarii, drepturi de autor, chirii, dividend, pensii, diurne sau rente viagere.

CEC Bank percepe un venit minim de 1.000 lei pe luna pentru cei care vor un credit de nevoi personale fara garantii si de 700 lei pentru pensionari.

La Banca Romaneasca, venitul lunar minim cerut de banca este de 800 lei, atat pentru un credit de consum cu ipoteca, cat si fara garantii.

Tot 800 lei venit minim solicita si ING Bank pentru un credit de nevoi personale, clientii putand imprumuta intre 4.000 lei si 60.000 lei.

BNR arata ca institutiile de credit anticipeaza o diminuare suplimentara a cererii pentru creditele de consum in prima parte a acestui an, in special pentru imprumuturile de consum garantate cu ipoteci, pe fondul inaspririi standardelor de creditare.

(P) Pentru o oferta avantajoasa de credit puteti aplica aici

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri