Cursul de schimb a incheiat sedinta interbancara de miercuri usor sub 4,3600 lei/euro, dupa o sedinta in care cotatiile au depasit usor si pentru scurt timp nivelul de 4,3600 lei/euro in a doua parte a zilei, insa volumele de valuta tranzactionata au continuat sa fie reduse.

In jurul orei 16:30, tranzactiile erau realizate la 4,3575 - 4,3590 lei/euro, aproape de nivelul de marti, informeaza Mediafax.

Primele schimburi de miercuri au fost realizate la 4,3530 - 4,3560 lei/euro, iar pe parcursul sesiunii euro a fost cotat intre 4,3530 lei si 4,3620 lei.

La finalul sedintei de la Bucuresti, forintul se deprecia cu aproape 0,9% in raport cu euro, iar alte monede ale statelor din regiune erau in stagnare.

Forintul s-a depreciat dupa ce Comisia Europeana a dat Ungariei un termen de o luna pentru modificarea a doua legi controversate, privind justitia si protectia datelor, cu avertismentul ca in caz contrar va fi actionata in justitie, dar a decis sa suspende procedura de infringment referitoare la independenta bancii centrale.

"Jucatorii de pe pietele externe sunt ingrijorati in principal de cresterea economica din zona euro si China si, totodata, asteapta sa vada ce se va intampla joi noaptea, cand este termenul limita pana la care creditorii privati ai Greciei pot decide daca vor participa in mod voluntar la conversia de obligatiuni", a afirmat un dealer.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri o rata de referinta cu 0,21 bani mai mare, de 4,3558 lei/euro.Cursul a inregistrat a sasea sesiunea consecutiva de crestere usoara, in sedinta precedenta plasandu-se la 4,3537 lei/euro.

Leul s-a apreciat timid in raport cu dolarul, iar cursul a coborand cu 0,12 bani, de la 3,3126 lei/dolar la 3,3114 lei/dolar. Pentru francul elvetian, rata de schimb a urcat cu 0,26 bani, de la 3,6105 unitati la 3,6131 unitati.

Bancile au afisat dobanzi de 1,65 - 2,15% pentru plasamentele cu scadenta la o zi, de la 2,37 - 2,87% marti. Totodata, randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au scazut de la 2,73 - 3,23% la 2,14 - 2,64%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri