Francul elvetian s-a apreciat, in contextul crizei din zona euro, iar cursul a scazut la 1,199 franci pe euro, pentru prima data sub pragul de 1,2 franci pentru moneda europeana impus de banca centrala a Elvetiei la inceputul lunii septembrie.
Banca centrala a anuntat oficial un prag limita pentru franc, dupa ce aprecierea acestuia pana aproape de paritate cu euro a afectat puternic exporturile. Investitorii isi cresc expunerea in franci in perioade de volatilitate, moneda statului elvetian fiind considerata unul dintre plasamentele sigure.

Moneda Elvetiei s-a apreciat pentru a doua zi consecutiv, in contextul temerilor ca se agraveaza criza din zona euro, dupa ce obligatiunile Spaniei si Frantei au scazut, scrie Mediafax.

Un purtator de cuvant al bancii centrale a refuzat sa comenteze.

Francul a revenit ulterior peste nivelul de 1,2 franci pe euro.

"Ne asteptam de ceva timp ca pragul impus de banca sa nu reziste, avand in vedere reluarea temerilor legate de criza din zona euro. Pe termen scurt, banca centrala ar putea fi nevoita sa intervina, dar daca aceasta politica va continua sa functioneze ramane de vazut", a declarat Hans-Guenter Redeker, analist la Morgan Stanley Londra.

Unul din membrii conducerii bancii Elvetiei, Jean-Pierre Danthine, a declarat miercuri in cotidianul Tribune de Geneve ca banca centrala considera inca francul "supraevaluat".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri