Moneda nationala s-a apreciat usor in a doua parte a sesiunii interbancare de vineri, iar cotatiile au atins un minim de 4,3690 unitati fata de euro, intr-o sedinta linistita, in conditiile in care pietele regionale si marile burse europene au fost inchise cu ocazia Pastelui catolic.
In jurul orei 16:30, transferurile se operau la 4,3690 - 4,3710 lei/euro, in scadere fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand schimburile se realizau la 4,3710 - 4,3720 lei/euro, relateaza Mediafax.

La deschidere, euro era cotat la 4,3730 - 4,3750 lei, iar pe parcursul sesiunii cotatiile au coborat treptat, pe volume reduse de transfer, in conditiile in care jucatorii straini lipsesc de la tranzactionare, intrucat pietele din regiune si marile burse europene sunt inchise, inainte de Pastele catolic.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de referinta in scadere cu 0,19 bani, la 4,3711 lei/euro. In sesiunea precedenta, rata de schimb oficiala a fost de 4,3730 lei/euro.

Leul a recuperat usor si in fata francului elvetian, cursul coborand cu 0,59 bani, la 3,6367 lei/franc, de la 3,6426 lei/franc joi, cand a fost atins cel mai ridicat nivel din luna septembrie. Francul elvetian s-a apreciat joi fata de moneda unica, in contextul crizei din zona euro, iar cursul a scazut pentru prima data sub pragul de 1,2 franci/euro impus de banca centrala a Elvetiei la inceputul lunii septembrie.

Pentru dolar, rata de schimb a coborat nesemnificativ, de la 3,3467 lei/dolar la 3,3463 lei/dolar.

Randamentele afisate vineri de bancile comerciale pentru depozitele cu scadenta la o zi au scazut de la 2,32 - 2,82% la 2,09 - 2,59%. Totodata, dobanzile pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au coborat de la 2,85 - 3,35% la 2,64 - 3,14%.

ING a notat recent, in urma publicarii datelor privind rezervele valutare, ca este posibil ca intrarile de fonduri europene sa fi fost de proportii in martie si aceasta sa fi sustinut detensionarea recenta a pietei monetare


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri